Jiří Fejgl
27. března 2024 • 14:00

Gól (tentokrát) není vykoupení. Krejčí potřebuje restart, kupí chyby

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG JIŘÍHO FEJGLA | Ladislav Krejčí není ve své kůži. Viditelně ho semlel ďábelský program Sparty v posledních týdnech. Jedenáct zápasů za pět týdnů plus jeden víkend - a to s výjimkami samá velká utkání - ho fyzicky srazilo.



Na kapitánovi mistrů z Letné se to podepsalo i v zápasech za národní mužstvo. V Norsku naskočil ve středu zálohy, střídán byl po hodině hry. Jeho výkon byl (mírně řečeno) neurovnaný.

Proti Arménii se postavil na levý kraj stoperské trojice, tedy na post, který je pro něj v poslední době primární. Ani to nepomohlo. Nedobře zareagoval u inkasované branky, kazil rozehru, pohybově strádal. Pak sice předvedl svoji klasiku, když se prosadil po rohu.

Tentokrát však nelze brát gól za vykoupení. Krejčího výkon nepostrčil ani do průměru.

KOMPLETNÍ ZNÁMKOVÁNÍ ZDE>>>

 

Přesto ho trenér Ivan Hašek na tiskové konferenci po zápase bránil. Ano, uznal, že levonohý stoper udělal chyby (to si opravdu nešlo nevšimnout), ale hned vypíchl jeho gól, který byl podle trenéra klíčem k otočce.

Zároveň také přikývl - i když jen lehce - na dotaz, zda kudrnatého obránce nesemlel brutální program, který absolvoval se Spartou v posledních týdnech.

Je to však jasně viditelný fakt. Krejčí není pohybově na takové výši, jak by měl být. A tak kupí chyby. Proto se například v duelu s Armény nechal obrat o míč v pozici, kdy si jinak klasicky pomůže svým „jágrovským“ zadkem a situaci uhraje. Tentokrát jej soupeř předskočil, obral o balon, Krejčí ho nestihl ani faulovat. Nakonec se akce vyvinula tak, že si hosté celkem oprávněně nárokovali penaltu po zákroku Tomáše Vlčka.

Sparťan zkrátka potřebuje orazit, restartovat se. Spoluhráči z klubu dostali dlouhé šestidenní volno, on odjel na reprezentaci. Přitom má před sebou klíčovou část sezony. Jako kapitán povede Spartu za obhajobou, pak se všeobecně počítá s tím, že se prosadí do nominace na mistrovství Evropy.

Bez svěžích nohou (i hlavy) to však nepůjde. Sparta musí vyřešit, jak kapitána dostat zpět do figury.

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud