Jiří Punčochář
2. dubna 2015 • 15:35

Ton chce na ledě až moc. To ho při play off s Kometou svazuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Technicky vzato se Petru Tonovi nedaří ve třetí sérii play off za sebou. Loni nedohrál za Spartu semifinále s Kometou, letos mu to vázne v dresu Komety od poloviny čtvrtfinále proti Zlínu. Tedy, pokud se za váznutí bere, že klíčový druhý zápas čtvrtfinále de facto rozhodnul.



V tom je právě svízel věčného rozporu v hodnocení někdejší sparťanské ikony. Od borce, který dvacetigólovou hranici v základní části překonává jako nic, se v play off čeká hodně. Zvlášť když je v prvním útoku, na který je nejvíc vidět. Je v pozici, kdy tým musí táhnout.

Někdo to dělá padáním do střel, někdo dáváním gólů. Ton je druhým typem hokejisty. V urputných soubojích play off je ale letos utopený. Sám už jednou namítal, s ohledem na svoji produkci, že by klidně rád jen stál na kruhu s napřaženou holí a čekal na přihrávku na volej, ale potřebuje hru nejen zakončovat, ale i tvořit.

Možná v tom je část problému jeho současných výkonů. Ton gólově strádá a tak se snaží pomoct Kometě jinak. Vozí puky, vymýšlí v přesilovkách. Někdy i na sílu. Některé hlasy mluví o tom, že i brněnští trenéři by byli raději, kdyby jejich bombardér víc sypal puky na branku, než s nimi kličkoval. Při tom ho defenziva snadněji lapí, na jeho pověstné brejky si počká. Prosadit se jeden na jednoho je i pro Tona s jeho šikovnýma rukama v play off těžké.

Zavrhnout Tona za to, že v play off nesází góly jako na podzim, by bylo hloupé. Nebýt jeho, kdo ví, jestli by Kometa šla na Zlín s výhodou domácího hřiště a vyřadila ho. Třeba ne. Zabrat je ale v jeho zájmu. Respekt za základní část obvykle jarní mrazíky nepřečká.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud