Jiří Punčochář
27. září 2017 • 10:10

Domácí výkony Komety? Dře to, ale jde to. Chybí jeden stabilní střelec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaběhnuté rčení „jde to, ale dře to“ je v případě brněnské Komety a jejích domácích zápasů na místě otočit. Dře to, místy to skřípe, ale jde to, respektive začalo to jít. Dvě domácí tříbodové výhry během tří dnů, první dvě v sezoně, nebyly z pohledu mistra nijak přesvědčivé, ale byly. „Situace jsme přehrávali,“ řekl k příčinám domácího soužení útočník Martin Dočekal.



Důvod je logický. Soupeři do Brna (snad s výjimkou Třince, všechna čest) jezdí bránit, dělat všechno pro defenzivu, a doufají tak v bodový zisk.

Kometa má sice technicky mimořádně nadané hráče, dílem v obraně i v útoku, a má jich dost, ale na začátku sezony, když nejsou ještě naplno rozehraní, jim ještě hledání ideálního timingu může haprovat.

Kreativní hra mistrovské mašiny by taky byla účinnější, kdyby se našel jeden stabilní důrazný střelec. Brněnský kádr zdobí hloubka, nejméně jeden kanadský bod si připsalo už patnáct hráčů. Jeden čistokrevný šutér navíc se ale stejně ještě hodit bude.

Na to má Kometa čas do ledna, kdy se budou uzavírat soupisky. Sama to nejspíš cítí tak, že jí čas ještě neKvapil jako při angažování beka pro zvýšení důrazu před vlastní brankou.

SESTŘIH: Kometa - Sparta 2:1. Brňané zvítězili popáté v řadě nad pražským rivalem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud