Jonáš Bartoš
17. srpna 2014 • 22:10

Koubek si zaslouží šanci. V Plzni by fanoušci měli umět odpouštět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejste tady vítaný. Nemilým vzkazem od části plzeňských fanoušků začala trenérská mise Miroslava Koubka v západočeské metropoli. Zkušený kouč se vrátil do ne zcela přejícího prostředí, někteří příznivci mu dávali najevo nespokojenost i během domácí premiéry s Hradcem. Členové kotle by se ale nad transparenty měli zamyslet – pokud by dokonce stupňovali svou nenávist, uškodili by tím nejen Koubkovi, ale celému klubu.



Pavel Vrba. Plzeňský hrdina, kterému ve městě zasadili strom a jednou mu před stadionem možná vytesají i sochu. Náročné příznivce si dokázal naklonit i jeho nástupce Dušan Uhrin, byť do sezony nevstoupil s týmem vůbec dobře a musel předčasně balit kufry.

V případě Miroslava Koubka nastává značně odlišná situace. Po šesti letech se v Plzni kormidla ujímá muž, který za sebou při svém startu nemá stoprocentní podporu fanoušků. Přitom právě tu u elitního ligového týmu potřebují jako sůl, také kvůli výtečné atmosféře udělalo mužstvo ze své Doosan Arény takřka nedobytnou tvrz.

Fanoušci by se měli zamyslet nad tím, zda má cenu vyvolávat jméno Dušana Uhrina mladšího a připomínat temnou druholigovou éru z 90. let, kdy Miroslav Koubek v klubu působil naposledy. Svému týmu ani novému trenérovi tím rozhodně nepomůžou.

Kompletní sestřih: Plzeň - Hradec Králové 4:0
Video se připravuje ...

Miroslav Koubek nastoupil do Plzně, zatímco Dušan Uhrin už vyklidil kancelář. Na tenhle fakt si fanoušci musí zvyknout, ani sebevětšími protesty ho nezmění. Čím dříve Koubka přijmou a začnou podporovat, tím lépe se celému mužstvu bude dýchat.

Uznávaný kouč se chce pokusit k příznivcům najít cestu. Samotného Koubka hodně mrzí a štve, že za sebou nemá část skalních „kotelníků“. Dokonce chystá s fanoušky schůzku, aby si své názory tváří v tvář vyjasnili.

Koubek začal proces udobřování fanoušků nejlepším možným způsobem, přesvědčivou výhrou s Hradcem. Pokud bude s týmem pokračovat v podobném trendu, transparenty vůči jeho osobě by mohly zmizet. Fanoušci, stejně jako kdokoliv jiný, by totiž měli umět odpouštět.

Skupinka fanoušků Plzně protestovala proti Koubkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud