Jonáš Bartoš
27. listopadu 2016 • 22:45

Ďurišova cesta nahoru? Řekl si možná o poslední šanci v Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou si dole, jednou nahoře. Michal Ďuriš horskou fotbalovou dráhu zažívá v Plzni už poněkolikáté. Po minulé životní sezoně najednou těžce kouše roli náhradníka, do které ho odsoudil trenér Roman Pivarník. Přitom měl v létě nakročeno do ciziny. Proti Brnu na sebe po delší době gólově upozornil a řekl si o prostor na hřišti. Dostane ho?



Slovenský forvard prožívá turbulentní rok. Střelecká koruna v Plzni, účast na mistrovství Evropy. Lákavá možnost přestupu do ciziny. Najednou je ale všechno z pohádky první poloviny roku pryč, Ďuriš se momentálně pere s úplně jinými problémy.

Trenér Pivarník ho posadil na střídačku, párkrát se dokonce nevešel ani na lavičku náhradníků. On, ještě na jaře naprosto nepostradatelná osoba mistrovského kolektivu!

Ďuriš samozřejmě se svou pozicí není spokojený, situaci v Plzni nezvládá úplně ideálně. Trenér Pivarník komentoval jeho odstavení tím, že je fyzicky i psychicky vyšťavený po náročné sezoně a potřebuje dobít baterky, pořádně potrénovat. S tím slovenský útočník sice nesouhlasil, ale rozhodnutí trenéra se musel podvolit.

Podle svých slov si už ale všechno s plzeňským koučem vyjasnili. Ďuriš prý vypadá lépe v tréninku, zlepšuje formu a pomalu dostává i prostor na hřišti. Na AS Řím neodehrál špatnou půlhodinku, poločas s Brnem korunoval důležitým druhým gólem.

Otázkou je, co přijde v zimě, zda Ďuriš vůbec v Plzni vydrží. Pokud ano, Pivarníkovi se teď rázně připomenul. A může doufat, že pokud bude pokračovat v podobných výkonech jako s Brnem, od trenéra si důvěru znovu vybojuje. A v jarních bojích o titul může západočeskému kolektivu ještě sakra pomoct.

Plzeň - Brno: Petrželův centr dostal do brány Ďuriš a Plzeň vede 2:0
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Brno 2:0. Mistr zvýšil náskok v čele
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud