Jonáš Bartoš
11. března 2017 • 21:58

Góly, oč Plzni běží. Útočníkům to neladí, tři body nesmí skrýt ofenzivní trápení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva góly ze čtyř zápasů na jaře, z toho jeden z ofsajdu. To je plzeňské skóre v boji za ligovou obhajobou. Západočeská koncovka zůstává žalostná, nezměnil to ani duel s Libercem (1:0). Michael Krmenčík se vepředu trápí, Andreas Ivanschitz zůstal jen na tribuně, střídající Tomáš Poznar se po zranění Lukáše Hejdy dokonce musel v závěru přesunout na stopera. Důležité tři body nesmí zakrýt fakt, že dopředu to Viktorii stále povážlivě drhne…



28 branek za 19 ligových zápasů, to je o 13 méně, než zvládla ve stejné zápasové porci Slavia. Viktorii Plzeň sice drží pevná defenziva (10 inkasovaných branek), jenže dopředu se stále hledá. Co s tím?

Proti Liberci to trenér Pivarník zkusil na dva klasické hroty (Krmenčík, Bakoš), určitě to nebyla špatná volba. Zejména v prvním poločase se Západočeši dostávali do šancí, do soupeřova vápna chodili v dostatečném počtu.

Jenže na plzeňských útočnících je vidět, že momentálně nejsou v laufu. Krmenčík i Bakoš dřeli, poctivě napadali a podstupovali řadu náročných soubojů. Jenže když se dostali do koncovky, buď šel balon mimo bránu, nebo jim chyběl krok k úspěšnému zakončení.

Trenér Pivarník na jaře protočil všechny forvardy, zatím se trefil jen jednou Michael Krmenčík proti Příbrami. Ze Zlína si Západočeši odvezli bezbrankovou remízu, na Slavii ze zápasu vzešla prohra 0:1 a v sobotu s Libercem rozhodl vlastní gól Ondřeje Kúdely (předcházel mu ofsajd Michaela Krmenčíka).

Plzeňští koncoví hráči zatím postrádají potřebnou lehkost, to po zápase potvrdil i trenér Pivarník. Výhra s Libercem je z pohledu obhájce titulu nesmírně cenná, týmu po dvou ztrátách odpadl těžký psychický balvan.

Příliš ale nechybělo, aby Liberec v závěru srovnal a Plzeň počítala další bodovou ztrátu. Přitom si tým vypracoval v prvním poločase řadu možností, ze kterých se měl dostat do vyššího vedení a zápas mohl dohrávat v naprostém klidu.

Ani po třech urvaných bodech není důvod k velké euforii. Ve středeční dohrávce v Ďolíčku s Bohemians obhájce titulu znovu čeká těžká šichta. A všichni v Plzni dobře ví, že dopředu týmu musí zabrat. Protože jinak dostihy s rozjetou a hlavně rozstřílenou Slavií těžko vyhrají…

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Liberec 1:0. Rozhodl gól z ofsajdu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud