Karel Häring
21. ledna 2013 • 13:20

Cristiano Ronaldo to má za 300, Sturridge napodobil Baroše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

PĚT ZAJÍMAVOSTÍ VÍKENDU | O Cristianu Ronaldovi, který už nastřílel v kariéře 300 gólů, portugalském trenérovi, jenž byl odvolán z prvního místa, i Danielu Sturridgeovi, který začal v Liverpoolu stejně dobře jako Milan Baroš.



CR 7 drtí legendy

Messi, Messi. Všude samý Argentinec. V jeho stínu tak zůstávají mimořádné statistiky jeho konkurenta Cristiana Ronalda. Ten zazářil v neděli večer v duelu Realu Madrid na hřišti Valencie, kde dvěma zásahy a jednou asistenci přispěl k demolici domácích (5:0). Portugalska superstar zaznamenala už svůj 300. gól v profesionální kariéře a úžasná je jeho bilance v barvách Realu – 177 branek ve 174 soutěžních zápasech. S takovým průměrem je na tom lépe než legendy typu Alfréda di Stéfana či Ference Puskáse.

Pět gólů za půli? Pro Alvése nic nového

Lepší úvod do sezony si gólman Valencie Diego Alves nemohl loni v srpnu přát. Hned v prvním kole přispěl k remíze 1:1 na hřišti Realu Madrid. Jenže teď mu setkání s „Bílým baletem“ pořádně pocuchalo sebevědomí. Během úvodních pětačtyřiceti minut inkasoval pět branek. Sedmadvacetiletý Brazilec tak zažil podobný trapas už podruhé v kariéře. Ještě když působil v Almeríi, schytal v sezoně 2008/2009 „bůra“ za úvodní půli od Barcelony.

Sturridge vyrovnal Baroše

V Liverpoolu si mnou ruce. Příchod Daniela Sturridge se zatím velmi vyplácí. Spolu s Luisem Suárezem vytvořili fungující pár, kterému se přezdívá SAS (což je v originále zkratka pro britské speciální jednotky). Svou údernost potvrdili i v sobotu proti Norwichi (5:0), když se oba prosadili jednou. Bývalý hráč Chelsea či Manchesteru City skóroval i ve třetím soutěžním utkání za „Reds“. Zatímco ten první byl „jen“ v Anglickém poháru proti Mansfieldu, další dva už přišly v Premier League a třiadvacetiletý Angličan se stal teprve třetím hráčem v historii LFC, který se trefil v prvních dvou ligových utkáních v řadě. Tím prvním byl Nigel Clough (1993), druhým Milan Baroš (2002).

Odvolán. Nepomohl mu ani obří náskok

Nevděk vládne trenérským světem. Nigel Adkins se musel v minulém týdnu pakovat ze Southamptonu, byť jej přivedl během dvou let do Premier League a po pomalejším startu „Saints“ unikli ze sestupových příček. Byl to krutý vyhazov. Ale co má říkat Leonardo Jardim. Portugalský trenér vedl Olympiakos Pireus a po sedmnácti kolech s ním – bez jediné porážky – kraloval řecké lize o deset bodů před PAOK Soluň. Jenže majiteli Vangelisi Marinakisovi se nelíbil herní styl - podle něj příliš defenzivní, přestože Olympiakos nastřílel 39 branek, nejvíc v lize. A Jardim byl odvolán. Ale vedení klubu nebylo až tak nelidské, v oficiálním prohlášení mu hezky poděkovalo za práci, kterou odvedl…

Nejvíc gólů padá v Rakousku – Gambrinus liga je 14.

Anglická Premier League si v tomto ročníku nemůže stěžovat na nedostatek gólů, hodnota 2,86 branek je nad průměrem, ovšem v žebříčku jednotlivých evropských lig jí patří až šesté místo, o které se dělí se španělskou La Ligou. Podle statistiků listu The Sun, jenž porovnávali osmnáct soutěží napříč kontinentem, padá nejvíce branek v Rakousku a Belgii (3,1), následuje Nizozemsko 3,07 a Německo 2,91. Česká Gambrinus liga je s průměrem 2,61 čtrnáctá. Poslední příčku s přehledem drží ti, kterým defenzivní fotbal vynesl titul mistrů Evropy - Řekové (2,05).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud