Karel Häring
22. června 2016 • 00:39

Český konec na EURO? Nešlo jen o výsledky, herní projev byl za očekávaním

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace na EURO končí hned v základní části, s jediným získaným bodem, což je nejméně v její samostatné historii. Podíl na tom má velmi těžká skupina, protože Španělé a Chorvaté mohou dojít až na vrchol.



A trenér Pavel Vrba to před duelem s Tureckem opakovaně připomínal, aby zdůraznil důvod, proč měli Češi jeden bod. Zásadním kritériem v hodnocení však v tomto případě nemusí být jen body, nýbrž to, jestli se mužstvo věc Francii prezentovalo na hranici svých možností, případně někde těsně pod ní.

Nasazením a soudržností ano, což bylo vidět proti Španělům. Jenže herní představení zůstala hodně za očekáváním. Začalo to v Toulouse proti favoritovi a pak především s Chorvatskem. Ačkoliv byla individuální kvalita na straně soupeře, směrem dopředu Češi výrazně zaostávali. Kombinace téměř nulová.

A tak se čekalo na zápas s Tureckem, které sice taky disponuje velmi dobrými hráči, ale na turnaji do úterního utkání nezískalo ani bod a nedalo gól. Přesto Vrbův tým znovu lehce zaostával, byť to herně vypadalo nejlépe. A proto jede domů.

Bohužel, naprosto po zásluze.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud