Květoslav Šimek
8. ledna 2016 • 08:45

Olesz pomůže, ale sám o sobě Vítkovice nespasí. Zabrat musí všichni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Rostislava Olesze je pro hokejové Vítkovice velkou vzpruhou. V našlapaném boji o předkolo jim rozhodně pomůže. Ovšem pozor, zdaleka to automaticky neznamená, že aktuálně jedenáctí Ostravané teď už jen poletí tabulkou nahoru. Netřeba připomínat, že i s Oleszem v sestavě na tom byly Vítkovice svého času v tabulce ještě o jednu příčku hůř.



Sám o sobě tým do předkola nedotlačí. Ostatně – Olesz to po návratu vystihl přesně: „Já nejsem žádný Jágr, nikdo nemůže čekat, že najednou vyhrajeme deset zápasů v řadě.“ Pokud si tohle uvědomí i všichni kolem něj, mají Ostravané šanci se do bojů o předkolo zapojit.

Faktem je, že do finiše základní části mohli Vítkovičtí jen těžko sehnat lepší posilu. Herní styl má Olesz dobře zažitý, filozofii trenérů zná (a podporuje), nemusí se rozkoukávat v novém prostředí. Pravda, k ruce teď nějaký čas nebude mít zraněného Romana Szturce, se kterým před odchodem do Švýcarska hrával. Ale spoluhráče zná, mnoho času na adaptaci netřeba.

Ve městě navíc Olesz platí za patriota, srdcaře. Nabudí fanoušky, rozpumpuje atmosféru. To bude stejně důležité, jako souboje v předbrankovém prostoru, kde je Oleszova největší síla. Cloní, doráží, tlačí se do brány. Aby tam byl ovšem co platný, musí k němu puky i doputovat.

V neposlední řadě může sehrát klíčovou roli i v kabině. Lídr, osobnost, pro mladé vzor. S Oleszem v sestavě budou Vítkovice silnější. Jenže je pořád čeká hodně náročný boj, aby se vyhnuly zápasům v play out.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud