Květoslav Šimek
8. ledna 2017 • 21:11

Nezničitelný vítkovický vousáč Jan Výtisk je motorem týmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovický obránce Jan Výtisk počtvrté za sebou převzal zelenou helmu pro lídra Radegast Indexu, který vyzdvihuje černou práci hokejových bojovníků. Neuhne, do všeho jde po hlavě. Respekt, důraz, obětavé blokování střel. Roky za to sklízí uznání napříč Tipsport extraligou. Právem.



Pro Vítkovice je Výtisk na ledě (a ještě víc v kabině) nesmírně platný. Odchovanec, patriot, vzor pro mladé. Jestliže jde v pětatřiceti letech naplno do každého souboje on, nikdo si nedovolí povolit, polevit, cokoliv vypustit. A nepotřebuje k tomu ani kapitánské céčko, které nosíval v mistrovském Liberci. I proto, že kapitánem je ve Vítkovicích neméně zkušený útočník Rostislav Olesz , který plní podobnou roli. I on je lídrem na ledě, i v kabině. Přirozeným.

Výtisk nemusí mluvit, nemusí křičet, nemusí se rozčilovat. Stačí skočit do střely, jak je celý život zvyklý. Přitlouct rivala na hrazení nebo naopak bez velký gest ránu přijmout. Prakticky v každém zápase tím jde příkladem, je motivací pro mladší kolegy. Motorem týmu.

Výtiskův bývalý spoluhráč Zbyněk Irgl to nedávno řekl přesně: „Každý jiný už by byl po tolika ranách v hokejovém důchodu.“ Víc asi není třeba dodávat. Nezničitelný vousáč je po návratu do rodného města znovu na válečné stezce. A přestože nebude od modré sázet vítězné trefy a vytvářet gólové šance, má pro Vítkovice cenu zlata.

Vítkovice - Pardubice: Strhla se mela! Erik Němec tvrdě dohrál u mantinelu Ščotku
Video se připravuje ...


Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud