Květoslav Šimek
8. října 2017 • 18:10

Váňa je fenomén. Klíčovou roli v pozadí ale hraje i jeho manželka Pavla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Josef Váňa je jedinou sportovní osobností v České republice, která má sochu ještě při stále aktivní kariéře. Ve 127. ročníku Velké pardubické steeplechase s Českou pojišťovnou znovu ukázal, že právem. Do nejtěžšího českého dostihu poslal čtyři koně a tři z nich byli do pátého místa. K osmi žokejským triumfům tak Váňa přidal jubilejní desátý trenérský, o který se zasloužil nováček No Time To Lose v sedle s žokejem Janem Kratochvílem.



Pozornosti by se však mělo dostat i dalším členům jeho realizačního týmu. Především jeho paní Pavle. Přestože zůstává v pozadí a sama se nikdy před kamery netlačí, v týmu často hraje klíčovou roli.

Pavla Váňová koně trénuje, ošetřuje. I u vítězného No Time To Lose odvedla největší kus práce a Váňa to také hned po dostihu dával najevo. „Fantastická práce!“ hlásil k manželce, která jen jakoby mimochodem prošla kolem.

Váňa znovu potvrdil, že je fenomén. Ať už si o svérázné dostihové legendě myslí kdokoliv cokoliv - právem je vynášen do nebes a je miláčkem davů. Výsledky mluví za vše, ukázaná platí.

No Time To Lose s Janem Kratochvílem letos Velkou pardubickou vyhrál, Zarif s Josefem Bartošem byl čtvrtý a Ange Guardian s Josefem Váňou mladším doběhl pátý. Pouze nováček Power Zar se Sertašem Ferhanovem se do cíle nedostal, jezdec jej zadržel.

Váňa umí koně vybrat, dobře je nakoupit a precizně připravit. Nejen pro Velkou pardubickou a domácí tratě, ale i pro zahraničí. Například v Itálii aktuálně vede žebříček nejúspěšnějších trenérů.

Ovšem byla by tu ještě jedna výzva pro úspěšný tým. Posunout k triumfu ve Velké pardubické i žokeje Josefa Váňu mladšího. Letos absolvoval legendární dostih podesáté a nejlepším výsledkem stále zůstává čtvrté místo. „Mladej by to konečně taky mohl vyhrát,“ přitakal s úsměvem Váňa.

Klobouky, kulichy i anglická královna. Vychutnejte si atmosféru Velké pardubické!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud