Květoslav Šimek
21. ledna 2018 • 20:56

Kořenář jede! „Zapustit“ kořeny by mohl i v seniorském hokeji

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to pro něj průlomová sezona. Stále teprve devatenáctiletý brankář Josef Kořenář na začátku ročníku nejdřív zaujal na kempu San Jose takovým způsobem, že mu klub nabídnul tříletou nováčkovskou smlouvu. Aniž by prošel draftem. Potom zazářil ve čtvrtfinále na mistrovství světa do 20 let v Buffalu. A teď poprvé v dresu Jihlavy nakukuje i do extraligy. Rozhodně ukazuje, že by i mezi dospělými mohl zapustit kořeny. 



V extralize Kořenář podruhé za sebou střídal Larse Voldena. Podruhé nezklamal. Naopak. Stejně jako v pátek proti Spartě (2:4), se solidně ukázal i v Třinci (1:4). Byl jistý, vysekl několik exkluzivních zákroků. Byl oporou.

Souhrnem pustil za svých prvních 70 minut v extralize pouze jeden gól (30 minut se Spartou, 40 s Třincem). Když byl v bráně, hrála Jihlava se Spartou 2:0 a s Oceláři 1:1. Pokud se mu stejně povede i v zápasech, do kterých naskočí od samého začátku, kdy na něm přece jenom bude ležet ještě větší tíha a očekávání, mohl by se znovu posunout o stupeň výš.

Předpoklady na to má. A konkrétně v Jihlavě, kde se brankářům věnuje zkušený trenér Petr Jaroš, k tomu má i ideální podmínky. Časem může z Jihlavy klidně vystřelit jako Miroslav Svoboda. A nejenom v extralize. Rodák z Vystrkova u Humpolce je dostatečně cílevědomý i sebevědomý, aby se koukal i dál. Směrem k NHL. Stále je teprve na začátku, ale vykročil správně.

Třinec - Jihlava: Kořenář v oslabení vytáhl dobrý zákrok proti Svačinovi
Video se připravuje ...

Jihlavský forvard Radek Hubáček v souboji o puk s Ocelářem Ondřejem Kovařčíkem
Jihlavský forvard Radek Hubáček v souboji o puk s Ocelářem Ondřejem Kovařčíkem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud