Květoslav Šimek
24. března 2022 • 08:51

Gólový žolík. Ocelář Hrňa zkušeně přetavuje minuty na branky

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minuty umí přetavit na góly. Třinecký útočník Erik Hrňa (33) ve třetím duelu čtvrtfinálového play off v Ostravě ukázal, proč byl v základní části nejúspěšnějším a nejefektivnějším střelcem v přepočtu na odehrané minuty. V této statistice byl z celé extraligy nejlepší. V přepočtu času na 60 minut nasbíral 2,1 branky na zápas, nechal za sebou Roberta Říčku z Pardubic (2), Filipa Chlapíka ze Sparty (1,9) nebo Michala Bulíře z Plzně (1,7).



V základní části Hrňa odehrál v průměru 13:36 minuty na utkání. Nasbíral 27 bodů (14+13) z 30 zápasů. Ve hře v pěti proti pěti byl na ledě v průměru jen 9:25 minuty, v týmovém pořadí byl v tomto až na 32. místě. V přesilovkách naopak patří ke klíčovým borcům, trenér Václav Varaďa ho má za stabilního člena první přesilovkové formace. Za gólového žolíka. Také v nich nasbíral větší polovinu bodů (7+8).

Hrňa si danou roli plní skvěle. Přestože si o reklamních přestávkách dává na ledě kolečka navíc, aby se jakž takž udržel v provozní teplotě.

„Už mám nějaké roky odehrané, hlavu si s tím nelámu,“ komentoval třinecký útočník. „Když mě tam trenér pošle, i kdybych měl hrát jen přesilovky, tak se budu snažit týmu pomoct, abych to tam narval a případně dal gól. Někdy to je těžší, když jsem na střídačce studený, není pak lehké skočit rovnou do přesilovky. Přijde mi, že mi pak občas chybí krok nebo lehkost.“

Ve čtvrtfinále proti Vítkovicím je to stejné. Ve druhém utkání doma byl Hrňa na ledě třeba jen 5:14 minuty. V průměru za tři zápasy je na čísle 9:10. Z devatenácti borců, kteří za Oceláře do bojů zatím naskočili, je ohledně času stráveného na ploše předposlední. Méně prostoru má v průměru jen Vladimír Svačina (7:40).

V přesilovkách však oba místo mají, tam patří k nejvytíženějším útočníkům společně s Petrem Vránou, Martinem Růžičkou a Andrejem Nestrašilem. Svačina si v početních výhodách připsal dvě gólové asistence, Hrňa se jednou trefil ze hry. V klíčovém třetím duelu v Ostravě otvíral skóre. Ukázal, že v sobě má zabijácký instinkt střelce.

A že je pro svůj tým ochotný plnit přidělené úkoly. Bez remcání. Přestože by v jakémkoliv jiném klubu mohl hrát v první, či druhé formaci. I v tomto je síla třineckých Ocelářů.

SESTŘIH: Vítkovice - Třinec 1:2. Oceláři jsou krok od semifinále
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud