Ladislav Vízek
27. června 2018 • 15:46

MS v Rusku je honosné, Putin plní slovo. Kolem videa jsou zmatky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnájek v Rusku nám chytnul pořádný obrátky, viďte? Mistrovství světa pokračuje báječně. Rusáci mají v zemi celkem pořádek, fotbal se hraje epesní a střelci řádí: Kane, Lukaku, Ronaldo… Suma sumárum, tenhle šampionát si vůbec nezadá s Brazílií 2014. Podle mě je na ještě honosnější úrovni, Putin plní slovo. 



S jeho týmem je to horší: Rusové v posledním zápase skupiny proti Uruguayi zvadli. Euforie nabraná po prvních dvou vítězstvích může brzy splasknout. Mám pocit, že Španělsko v osmifinále pošle Rusáky, kam patří. Mimochodem, na play off se těším jako malej kluk. Za týden už bych tady mohl rozebírat nějakou bombičku.

Lidi se mě často ptají, kdo bude mistrem světa. Řeknu vám, že tohle je teď pro mě nejtěžší otázka. Znáte mě: jsem věčnej hráč, ale když přijdu do sázkovky, stojím tam a dlouho přemýšlím. Nakonec si řeknu, že si nebudu kazit tiket nejistým tipem.

Okruh favoritů na titul se nezměnil, ale celej svět vidí, jak obři často zakopávají. Vyloženě slabej tým, na kterém by si ostatní chladili žáhu, se mi vybírá těžko. Panama? Egypt? Jižní Korea? V pondělí se mi moc líbil Írán proti Portugalsku. Kdyby smolař Amirí těsně před koncem netrefil boční síť, Ronaldo a spol. už by teď byli doma.

Ve chvíli, kdy píšu tyhle řádky, ještě nevím, jestli Nigérie náhodou neposlala z kola ven Messiho Argentinu. Na ní mě vůbec nebaví její pokérovanej trenér Sampaoli, kterýho přivedli snad odněkud z oktagonu. Tenhle kouč se Argentincům vážně nepovedl.

Kaňkou na jinak bezvadným šampionátu je pro mě video. Jsou kolem něj strašný zmatky, nejen v Rusku na place. I televizní moderátoři se ptají, jak to vlastně je. Je mrzutý, že i s videem utíkají sudím jasný penalty. Srbové podávali protest po neodpískaný desítce na Mitroviče a pekelně rozhořčení můžou být Švédové po bitvě s Německem. Němci na odpuštěný penaltě vydělali, pomalu už mohli balit. Místo toho jsou zpátky ve hře o postup a dost možná i zpátky mezi favority na zlatou placku.

Je otázka, jestli video mělo být už na tomhle mistrovství světa, ale napadlo by vás, jaký by to bylo v Rusku bez videa? Byl by to ještě větší šrumec. Video zachránilo spoustu zápasů od skandálu. Sám jsem retro, ale technologii beru všema deseti. Video je pořád ještě novinka a všichni si na něj musíme zvyknout. Časem snad bude líp.

FAKTA MS: Argentina zachránila postup v posledních minutách, Maradona málem zkolaboval
Video se připravuje ...

RENTGEN: Němci se zvedli. Ale v čem se změnili od minulého MS?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud