Ladislav Vízek
1. srpna 2018 • 17:37

Kanga je typický nabob, ale nejde ani tolerovat hučení kotle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po iks letech, kdy jsem říkal, že naše liga je šedivá a vyčnívá jen maléry a průšvihy, se mi letos zdá, že soutěž odstartovala svižně a že silné týmy budou dominovat. K tomu vidím Liberec, že hrál dobrej zápas v Plzni. Možná se jeho trenér Zsolt Hornyák z toho tepla pomátl, když říkal, že do Plzně jeli jednoznačně vyhrát. Ale budiž, trénoval v zahraničí, tak nemůže vědět, že Viktorka tady už skoro deset let dominuje. Byl to velkohubý výrok, ale mně se líbil.



K Liberci musím připočítat Zlín s Michalem Bílkem, silná je Olomouc, zvedne se Jablonec, který měl porazit Baník i Spartu, ale je bez bodu. Opravdu to může bejt nesmírně zajímavý ročník spojený s reorganizací soutěže. O titulu se asi stejně bude rozhodovat mezi velkou trojkou, ale třeba se tam někdo z těchto týmů namotá. Mě každopádně těší, že vlastně už teď mám od Milana Baroše čuníka. Ostrava do šestky nebude…

V týdnu vyletěl první trenér. Pavel Hapal ve Spartě. S kámošema jsme si z toho dělali srandu, ale ona už to moc velká sranda není. Experti na slovo vzatí mi říkali: „Hele, Láďo, přece není možný, aby na Letné probíhaly donekonečna takový rošády. Zhrzený trenér jde dělat sportovního ředitele, není jiné východisko, tak sestoupí dolů na lavičku a zase začne trénovat. Tomu vůbec nerozumíme.“

Nevím, jestli Zdeněk Ščasný lže, když říká, že jiná varianta, než jeho návrat na střídačku nebyla uskutečnitelná. Když to říká, budu mu věřit. Honza Koller v televizi říkal, že Ščasný je především trenér a ne funkcionář. Opakuju to často, ale Sparta se pořád stará o zábavu. Pro sebe bohužel nepopulární.

Po vítězství v Jablonci se zase řeší případ Kanga.

Můj pohled? Má dvě roviny. On je typ hráče, který chce všechno řídit sám, chce být na place jediným režisérem. Vždyť chodit si pro balon tak hluboko mezi stopery jsem naposledy viděl Kvašňáka. A to už je pěknejch pár desítek let dozadu. Kanga touží být neustále středem pozornosti. Je arogantní, typický nabob.

LIGOVÝ INSIDER s Martinem Jiránkem: Kanga byl kontroverzní už v Rusku
Video se připravuje ...

Musím ale říct, že ve Spartě je skoro nejlepší. Fotbalista to je, o tom žádná, jen jeho způsob hry není týmový. Svým chováním si proti sobě popudil fanoušky, po vstřeleném gólu prstem u pusy tišil vlastní příznivce. S jeho náturou takový exces musel přijít, tomu nešlo zabránit.

Zároveň ovšem nejde tolerovat sparťanský kotel, který na Kangu hučel při každým dotyku s balonem. Pak se nemohou divit, že reakce Gaboňana byla taková, jaká byla. Celá kauza je pro Spartu velmi nešťastná a musí ji řešit. Fanoušci opět stojí proti klubu, proti jednotlivým hráčům. To nikdy nepřinese nic dobrýho. Třeba mezi slávisty jsou určitě také nějací podobní pitomci, ale přijde mi, že kotelníci stojí za týmem. To se pak i jinak hraje.

P. S.: Poradil bych všem klubům, které mají zájem o Honzíka Matouška, ať Jardovi Starkovi rychle přivezou do Příbrami milion eur, než si za tři kola řekne o dva melouny. Ten kluk má strašnej potenciál. Je mu dvacet, je enormně rychlej a umí dát gól placírkou k tyči. Takovýho šikulu jsem v naší lize už dlouho nezaznamenal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud