Martin Hašek
20. srpna 2016 • 08:58

Bronz Špotákové má cenu zlata. Zůstala v klubu výjimečných

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smekněte křiklavé slamáčky české olympijské výpravy na počest Barbory Špotákové. Kdyby vám nestačil zážitek ze čtvrtečního finálového dramatu, v němž leželo na váhách zlato, stejně jako osmé místo, přidám trochu statistiky.



Čtyři ženy, do jedné legendy světové atletiky, se v Riu pokoušely o třetí olympijskou zlatou. Zatím žádné se to v atletických disciplínách nepodařilo. A stále to platí. Tiruneš Dibabaová, Valerie Adamsová, Shelly-Ann Fraserová-Pryceová nevyhrály, ale medaile si vybojovaly. A teď se k nim přidala Špotáková . „Jsem ráda, že jsem zůstala v klubu,“ radovala se.

Špotáková je ve společnosti výjimečných, ale za jejím bronzem z Ria je víc než statistika. V březnu si nezlomila jen kůstku v noze, ale také své pracně nabyté sebevědomí. Zotavila se fyzicky, ale bývalou jistotu šampionky hledala. Těžce ji zasáhl neúspěch na ME v Amsterdamu, kde spadla na zem z oblaků euforie, že je vše na dobré cestě. Její bronz nemá zlatý nádech, protože vítěz je vždycky jenom jeden. Ale pro Špotákovou má velkou cenu. A třeba jí ještě o nějaký rok prodlouží kariéru.

Špotáková oslavila v Českém domě bronzovou medaili
Video se připravuje ...

Barbora Špotáková na stupních vítězů
Barbora Špotáková na stupních vítězů

Vše o LOH v Rio de Janeiru čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud