Martin Mls
7. ledna 2018 • 14:54

Dát si přátelák v Lipsku? I na začátku přípravy klidně o půlnoci

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolikrát se ve fotbalovém Česku přihodí, aby na klubové centrále zazvonil telefon a tým z bundesligy velkoryse zval na generálku před startem jara? Dukle se to stalo – a může děkovat nebesům. I přes porážku 0:2 nebyl sobotní výlet do Lipska zbytečný.



Dukla před svým prvním zimním přátelákem nebyla v úplně komfortní situaci. Po měsíční pauze absolvovala úvodní tři dny přípravy a hned měla čelit týmu z německé špičky, pro který to byla v sobotu generálka. Když přišla nabídka z Lipska, trenér Dukly Jaroslav Hynek klidně mohl zakroutit hlavou: „Nikam nejedeme, na první zápas ještě máme čas.“

Hynek nakonec kývl – a udělal dobře, šance zahrát si proti elitnímu německému mužstvu se prostě neodmítá. I kdyby chtělo začít třeba o půlnoci. Lipsko je navíc zajímavá fotbalová adresa: místní RB se pod velením vyhlášeného vizionáře Ralfa Rangnicka snaží o moderní ofenzivní fotbal.

Ač Dukla prohrála, nemusí cesty do Saska litovat. Mladý tým, který je v české lize po podzimu desátý, nabral zajímavé zkušenosti a vracel se domů s povzbudivým vědomím, že proti německému vicemistrovi odehrál celkem vyrovnanou partii. Žádný průšvih. A kdyby za stavu 0:1 parta z Julisky proměnila nějakou šanci, mohlo být ještě líp. Na zápase s bohatým Lipskem vydělal i samotný klub, což po utkání přiznal kouč Hynek: „Vytvořili nám podmínky, které jsme nemohli odmítnout.“

Že Lipsku chyběla hvězdná dvojka Timo Werner & Emil Forsberg a hrálo na půl plynu? Že atmosféra v poloprázdné Red Bull Areně místy připomínala koncert symfonického orchestru? Nevadí, mise Lipsko byla pro Duklu užitečná i tak.

Mimochodem, hostitelé v sobotu taky udělali cennou zkušenost: v jarní ouvertuře se Schalke by jim výkon z generálky proti Dukle nestačil. Ani náhodou.

Podaný po zápase proti RB Lipsko: Jsme Dukla, na takových stadionech si nezahrajeme
Video se připravuje ...

Dukla prohrála s RB Lipsko 0:2. Hráče pochválím za blok, řekl Hynek
Video se připravuje ...

Utkání přineslo řadu zajímavých momentů
Utkání přineslo řadu zajímavých momentů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud