Michal Koštuřík
14. července 2019 • 15:10

Faul v Ostravě? Byl jasný! Ale od sudího Berky na fotbal

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viděli to snad všichni na stadionu. I ti ze vzdálených tribun. Viděl to i rozhodčí Ondřej Berka, který byl blízko. Jenže jinak než ostatní. Po letmém kontaktu libereckého stopera Ondřeje Karafiáta s útočníkem Baníku Tomášem Smolou ukázal čtvrt hodiny před koncem za stavu 1:1 na „desítku“. Za tohle penalta?! No pardon.



Byla to skandální hrubka, která hned ve druhém zápase nové sezony FORTUNA: LIGY vystrčila do popředí rozhodčího. Což je vždy špatně. Nic na tom nemění fakt, že Robert Hrubý pokutový kop neproměnil a domácí místo vedení 2:1 ve finále přišli o všechny body.

Těžko pochopit, proč Berka pískal faul. Vždyť on by měl být tím, kdo zná na hřišti nejlépe pravidla, má cit pro hru a bystré oko. Místo toho ze sebe udělal ťulpase a umožnil spekulace o úmyslné pomoci mocnému Baníku a podobně. Na půlce by takový souboj v 99% případů nechal bez povšimnutí. A v šestnáctce ho bere jako faul nedovolený zákrok? On to faul byl, ovšem od rozhodčího. A na samotný fotbal.

SESTŘIH: Baník - Liberec 1:2. Ostrava neproměnila spornou penaltu, otočil Potočný
Video se připravuje ...

Že Smola padá ochotně a rád, to by měl taky vědět. A dávat si větší pozor. Respekt na hřišti si těmito verdikty Berka nezíská, ani žlutými kartami pro členy realizačního týmu.

Sudí, takhle ne!

Mimochodem, rád bych se dožil okamžiku, kdy trenér mužstva, které dostane k dispozici takovou penaltu, na tiskovce na rovinu řekne, že nebyla. Na tohle asi nemá nikdo koule. Místo toho pokaždé posloucháme řeči o tom, jak to měl kouč od střídačky daleko a nemohl to vidět. Liberecký Pavel Hoftych to měl ještě dál a viděl to dobře.

Každý vidí to, co chce.

Góly

Domácí: 9. Kuzmanović

Hosté: 53. Pešek, 90+4. Potočný

Sestavy

Domácí: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý (81. Baroš), Holzer (68. Granečný) – Kuzmanović (58. Diop), Smola.

Hosté: Nguyen – Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Oscar – Koscelník, Mara (87. Nešický), Pešek (65. Musa) – Potočný.

Náhradníci

Domácí: Číž, Šindelář, Granečný, Diop, Jirásek, Baroš, de Azevedo

Hosté: Knobloch, Chaluš, Beran, Nešický, Dordić, Musa, Pázler

Karty

Domácí: Jánoš, Smola, Fleišman

Hosté: Oscar, Breite, Musa

Rozhodčí

Berka – Kubr, Vaňkát

Stadion

Městský stadion, Ostrava-Vítkovice

Návštěva

7 542 diváků

Baník - Liberec: Potočný umlčel ostravské tribuny a v závěru otočil na 2:1 pro Slovan!
Video se připravuje ...

Baník - Liberec: Hrubý napálil pokutový kop jen do břevna!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud