Michal Koštuřík
6. března 2020 • 22:12

Kometa si podráží vlastní nohy. Play off odhalí pravdu i o Zábranském

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď fakt nejde o Spartu. Vyjadřovat v procentech šanci, jakou má Kometa ve čtvrtfinále proti největšímu rivalovi, nemá smysl. Stěžejního nepřítele má Zábranského soubor denně před zrcadlem. Brno je samo sobě škodnou, podráží si vlastní nohy. Tahle sezona je pořád divná. A když už získáte pocit, že je konečně vše v pořádku a pofrčí to, stane se ještě divnější.   



Majitel a trenér Libor Zábranský rád mluví o komeťácké rodině. Republikou křižují Kometa busy a Kometa Expresy, fanoušci svůj milovaný klub snídají, obědvají a večeří. Jenže až příliš často cítí v ústech hořko.

Nabízené menu jim nechutná. A rozjíždí se spekulace: Pustili to Kladnu, pak Pardubicím…Příznivci se zlobí, během páteční zmaštěné partie s Pardubicemi ostře pískali, skandovali negativní slogany. Pozitivně se na play off opravdu nenaladili. Respektive, jejich miláčci jim to nedopřáli.

Jít do čtvrtfinále proti Spartě po dvou domácích porážkách s nejhoršími týmy soutěže? To je jako kdybyste skočili do sudu s medem a za okamžik se chtěli odrazem rozletět k nebi. Blbost, že?

Podobné „hlouposti“ provádí na ledě brněnští borci. Soupiska je podle jmen nabitá, o tom žádná. Ale stále to neladí. A říct si, že se zítra vzbudím a ono to půjde, tak prosté to ve sportu fakt není.

Nadcházející play off odhalí pravdu nejen o týmu. Ve hře je i manažerské a trenérské renomé bosse LZ, který v sezoně extrémně zatřásl kádrem. Provedl změny, které dávaly logiku a jiné, co vzbudily údiv. Šel na hranu, do rizika. Zábranský je velký hráč. Ale i takoví potřebují štěstí. Říká se, že kdo mu jde naproti, toho si najde.

A kudy jde Kometa?

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Kometa - Pardubice 0:2. Tradiční klub slaví záchranu v nejvyšší soutěži, rozhodl Poulíček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud