Michal Koštuřík
20. prosince 2022 • 22:21

Martinec začal v minusu. Nemá kouzelný proutek, za rýpnutí však získal body

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno je jisté už teď, po prvním večeru. Jednapadesátiletý Patrik Martinec není vlastníkem kouzelného proutku, kterým by mávnul a okamžitě pozvedl Kometu k nebi. Nikdo nemohl čekat, že se vymění jeden člověk na střídačce a z utrápeného souboru bude dokonale vyladěný orchestr. Tak jednoduše zas hokej nefunguje. Na rovinu, poslední Kladno bylo v zápase o fous lepší. Ve druhé dvacetiminutovce dokonce o délku zaoceánské lodi. Bod z prohry 2:3 v prodloužení je pro Jágrovy Rytíře docela chabou odměnou za kurážný herní projev.



Nový brněnský kouč byl při své premiéře přivítán vlažným potleskem prořídlých tribun. Nepřišel jako vzývaný spasitel, což je jeho výhoda. Za úspěchem/neúspěchem bude dál nejvíc vidět primárně majitel a generální manažer Libor Zábranský, toho času opět člen realizačního týmu.

Nástupce Martina Pešouta může vlastně jen získat. Trenérské jméno i popularitu. Náročnou misi začíná od nuly. Vzhledem k bohaté sparťanské minulosti spíš v minusu. Tam trčí i po své úvodní misi. Dva body, hra sotva průměrná. Taková, která nenapumpuje do adekvátně náročného brněnského fanouška optimismus.

Bývalý výtečný centr dorazil na nečekanou štaci jako další vykonavatel Zábranského úkolů. Nevděčná role, zároveň ne úplně špatná pozice v závětří. Od Martince se čeká každodenní činnost s týmem, dřina na tréninku. Na tuhle práci byl najat. Hlavní díl zodpovědnosti za vše ovšem zůstane na Zábranském. S ním se Martinec buď sveze výtahem nahoru, anebo skončí v šachtě jako jeho předchůdci v pálivé funkci.

Je evidentní, že ani Martinec nepůjde do veřejných názorových střetů s bossem, nebude vytahovat konkrétní informace z kabiny a kanceláří, neodtajní jména hráčských posil. V tom bude stejný jako Martin Pešout či Jiří Kalous. Z obecných frází však po premiéře jednou sympaticky vybočil. A to když kritizoval hru svého týmu ve druhé třetině s tím, že mu připomněla pasivní vystoupení reprezentace na posledním turnaji Švýcarsku. Tak trošku si rýpnul (dost možná nechtěně) do svého nadřízeného Zábranského, který je zároveň asistentem u nároďáku. Každopádně si to tímto výrokem rozhodně u fanoušků klubu nepokazil. Naopak.      

Teď ještě, aby zvedl výkon Komety na ledě. Zatím žádná změna k lepšímu nenastala.

Konec hlášení z rozpačitého „Ronda“.

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud