Michal Koštuřík
5. března 2024 • 14:18

Zlín hledá identitu i nové majitele. Na extraligu teď nemá. Play off je naděje

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva extraligové tituly získal ve své historii hokejový Zlín. S velkou slávou je dobyl v letech 2004 a 2014. Další desetiletku však mistrovským pohárem nezavrší. O víkendu rozjede play off Chance ligy a v sérii s ofenzivní sílou Prostějova nebude ze šestého místa základní části favoritem. Opakování loňského výstupu až do baráže s Kladnem by bylo podobným překvapením, byť kádr na triumf ve druhé nejvyšší soutěži Berani mají. Ještě důležitější procesy se však dějí za kulisami.



Tady se hodí parafrázovat oblíbenou větu brněnského trenéra Jaroslava Modrého o hledání identity. Zdá se, že Kometa ji ke konci sezony konečně našla. Naopak Zlín ji spíš ztratil. V jeho nejslavnějších dobách hokejový národ obdivoval, že dokráčel k triumfům s většinou odchovanců v kádru. Mužstvo mělo výrazné lídry Hamrlíka, Čajánka, Lešku, Balaštíka, Veselého, k nim se přidávali nadaní mladíci Honejsek, Holík, Zámorský. Když se k nim sehnalo pár schopných kusů odjinud, vznikl z toho mistrovský mix.

Realita dneška? Jen mix. Finové (nadšení z jejich výkonů a přístupu k práci postupně opadlo), nadprůměrní hráči různých celků Chance ligy (dohromady to ale není ono), místní borci, o které extraliga nestojí a navrch mišmaš na trenérském můstku. Bývalý obránce Jan Srdínko, jehož bohatá minulost u „nepřítele“ ve Vsetíně bude vždycky zaryté příznivce drážit, Slovák Richard Kapuš, instalovaný k mužstvu v lednu a domácí Zdeněk Sedlák, který rozděluje fandy i kvůli působení syna v týmu. Navíc je předjednáno angažmá Jána Pardavého, dalšího někdejšího slovenského útočníka Vsetína. Ten už se u týmu aktivně pohybuje.

Hybnou pákou je pořád město, velké slovo si drží samotný primátor Jiří Korec.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud