Michal Kvasnica
26. května 2018 • 22:46

Odrazil se Baník ze dna k lepším zítřkům? Našlápnuto má dobře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravským fanouškům v sobotu ze srdce spadl balvan, což muselo být slyšet až v západních Čechách. Nervy a atmosféra, zejména po neproměněné penaltě Filla a gólu Karviné v Jihlavě, se v tu chvíli na zaplněném stadionu dala krájet. O to sladší nakonec byly pozápasové oslavy.



Konec dobrý, všechno dobré? ANO i NE.

Euforie ze šťastného finiše, který ostravský celek udržel mezi smetánkou, by neměla přebít fakt, že se z celkového pohledu jednalo o zpackaný ročník. Zachraňovat se až v závěrečné ligové půlhodině, to si v Baníku zcela jistě po loňském postupu a návratu Milana Baroše nemalovali. Stejně tak ani po mohutném zimním posilování.

Sympatické však je, že kromě fanoušků, kteří záchranu slaví, jako by Baník vyhrál Ligu mistrů, si to v klubu všichni uvědomují. Zejména hráči vědí, že sezona byla, vzhledem k nadstandardním podmínkám, jež jim vytvořil majitel Václav Brabec, bídná.

Teď však i to B.

Od března, kdy se dotkli úplného dna, se Ostravští s novým realizačním týmem odrazili k lepším zítřkům. Potvrzuje to i jarní tabulka, ve které Baníku patří s 20 body sedmé místo. A to už je slušné.

První dílčí cíl – záchrana – byl splněn. Nyní by na to měl klub logickými a koncepčními kroky navázat, aby se vrátil tam, kam historicky patří. A aby se ve Vítkovicích jednou třeba slavilo něco jiného než upocené udržení prvoligové příslušnosti.

Díky Bohumilu Pánikovi a dalším má Baník našlápnuto správným směrem, kotrmelců a přešlapů bude méně a méně. Posily budou dávat větší smysl, než tomu bylo doposud.

Tak hodně štěstí. HET liga totiž takový klub potřebuje.

CELÝ SESTŘIH: Baník Ostrava - Brno 2:0. Domácí výhrou potvrdili záchranu
Video se připravuje ...

Baník - Brno: Fillo mohl poslat domácí do vedení, neproměnil však pokutový kop
Video se připravuje ...

Baník - Brno: Procházka centrem našel na zadní tyči Diopa, který posílá domácí do vedení 1:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud