Michal Kvasnica
26. srpna 2018 • 13:53

Dvojice Diop+Šašinka v Baníku šlape. Baroš musí mít dvojitou radost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtá nula, pátá výhra sezony a posun tabulkou mezi absolutní špičku. Start Baníku do nové sezony FORTUNA:LIGY dává zapomenout na minulé strastiplné ročníky, ve kterých se Ostravští zachraňovali (a jednou nezachránili). Kromě toho je však musí těšit i fakt, že se posledních 230 minut (necelé tři utkání) museli obejít bez zraněného Milana Baroše, a zvládli to. Výsledek? Devět bodů a skóre 7:1.



Kdyby šlo včera ve Vítkovicích do tuhého, to znamená, že by vývoj zápasu proti Dukle nebyl podle baníkovských představ, vidělo deset tisíc ostravských fanoušků v akci svého miláčka MB27.

Zkušený kapitán stále není stoprocentně zdráv, ale šel by svému mančaftu pomoct. Tak jako v posledním kole minulé sezony proti Brnu, když bylo potřeba zvýšit údernou sílu.

Dobrou zprávou pro Baník je, že k takovému scénáři nedošlo, neboť Baroše střelecky znovu zastoupilo duo Dame Diop – Ondřej Šašinka. Jejich spolupráce se zápas od zápasu lepší, což je pro trenéra Bohumila Páníka perfektní zjištění.

Zejména Senegalec se po odchodu Tomáše Poznara střelecky urval ze řetězu a pomalu se dostává do své životní formy. A nejde jen o góly, ale i o herní přínos. Co ten vyhraje soubojů... Klobouček.

Baroš tak díky dvojici D+Š zažil dvojitou radost.

Mohl pošetřit svou achillovku, do které příští týden dostane injekci pro rychlejší uzdravení. A navíc, jak bylo opět vidět i z jeho reakcí na lavičce, má z produktivní dvojice, která ho má v budoucnu natrvalo nahradit, upřímnou radost.

Fungující kabina je další důvod, proč jsou aktuálně Slezané v tabulce tak vysoko.

Baník - Dukla: Diop si počínal na hranici pravidel a nakonec překonal Radu, 2:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Baník - Dukla 2:0. Ostrava přeskočila Spartu, Pražané stále na nule
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud