Michal Kvasnica
17. listopadu 2018 • 19:10

Nádvorník v Karviné? Dobrý fotbal, červené karty a nehorázná smůla. Harakiri si nezasloužil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalším ligovým trenérem, který v této sezoně nepřežil reprezentační pauzu, se stal Roman Nádvorník. Vedení MFK Karviná zdůvodnilo jeho odvolání neuspokojivými výsledky a pouhými jedenácti body. Na první pohled logické vyústění nepovedeného startu sezony, kterým patnácté místo bezpochyby je. Na druhou stranu jde další nekoncepční krok slezského celku, jenž během posledních dvanácti měsíců vyhodil již třetího kouče.



Byť patří pětitisícový Městský stadion v Karviné mezi nejútulnější stánky ve FORTUNA:LIZE, trenérům tam aktuálně pšenka příliš nekvete. Během posledního roku to poznal Jozef Weber, Josef Mucha a teď Roman Nádvorník.

Posledně jmenovaný, pětačtyřicetiletý kouč, přišel do Slezska v létě z Táborska a vydržel patnáct zápasů. Za to, čím si Nádvorník během necelého půlroku prošel, jich však měl dostat víc. Padák po prohře se Spartou, které byla navíc Karviná minimálně vyrovnaným soupeřem, vyznívá jako podpásovka. Nejen pro něj, ale i pro kabinu, která za trenérem stála.

Málokdo by totiž svou misi sám nevzdal po vražedném losu, kvůli kterému byl MFK po pěti utkáních bodově na nule. Nádvorník se ocitnul pod obrovským tlakem, ale nezabalil to. Změnil styl hry, zahraniční „posily“ posadil na lavičku a dal šanci nadrženým a běhavým mladíkům.

Dřelo to, ale výsledky přišly. Ondřej Lingr, Vojtěch Smrž či Petr Galuška začali splácet důvěru, diváky bavil moderní fotbal s vysokým presinkem. Málokdo potrápil Baník na jeho hřišti tak jako Karvinští, kteří ve Vítkovicích remizovali jen kvůli hloupému vyloučení Bojana Letiče.

Proti Olomouci dokonce vedli 2:0, ale po odstoupení zraněného Filipa Panáka totálně selhali v poslední čtvrt hodině. Další zkrat? Červená karta Lukáše Budínského proti Spartě, kterou Karviná v prvním poločase totálně přehrávala. Pak už bylo po zápase.

To všechno jsou faktory, které kouč těžko ovlivní. Tím spíš, když opory jako Pavla Dreksu nebo Tomáše Wágnera trápila zranění a brankář Martin Berkovec se zatím nedostal do ideální pohody.

Místo toho to odnesl trenér, jehož nástupce by měli šéfové oznámit už v pondělí. Jednoduché to mít nebude, protože Panáka s Budínským klub v zimě těžko udrží.

Nádvorník to věděl, přesto chtěl bojovat i s mladými. Za mě palec nahoru, dívalo se na to dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud