Michal Kvasnica
28. února 2019 • 16:23

Udělala Sparta dobře, že nenasadila Plechatého? NE, popřela důvěru v hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věříme ti, ale vlastně ne zas tak moc. Tak na mě působí vyřazení Dominika Plechatého ze základní sestavy. Obránce, na kterého se ze Sparty v průběhu zimní přípravy nesla chvála, se neposadil na lavičku, ale dokonce rovnou na tribunu. V prvních dvou jarních kolech přitom mladík obstál.



Zapadalo to do sympaticky nastavené koncepce, tedy upustit od nesmyslného „italského“ přeplácení hvězd za zenitem a sázet na odchovance, které strahovská akademie každoročně chrlí.

Jenže pak do Prahy přijede Baník s Milanem Barošem a Sparta vyměkne...

Rozumím šachům trenérů, kteří šijí taktiku na míru přímo na soupeře. Ale pokud realizační tým veřejně přizná, že se o Plechatého v souvislosti s ostravským kapitánem bál, není o jeho kvalitách přesvědčen. Takhle se opravdu talent nevybrousí. Nehledě na to, že Lukáš Štetina záskok stejně nezvládl, protože neubránil skórujícího Dameho Diopa a hloupým vyloučením oslabil svůj tým.

Takže co teď? Optikou Sparty by měl na libereckého Libora Kozáka hrát Uroš Radakovič, potom na plzeňského Tomáše Chorého taky raději někdo zkušenější a Plechatý dostane šanci až s Olomoucí? Ale pozor, pak bude letenská defenziva čelit kanonýrovi Nikolaji Komličenkovi, takže další čachry? Vždyť to nedává žádný smysl. Koncepce velkoklubu vypadá jinak.

Dukla - Sparta: Plechatý zahrál rukou! Ale těsně před vápnem, VAR tak nemohl jít proti sudímu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

RENTGEN: Nová Sparta? Nebyla vidět. Plechatý neměl podporu, Hložek musí přidat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud