Michal Kvasnica
26. května 2020 • 21:37

Na šance se nehraje. Baníku se v Příbrami vzdálila Evropa o další body

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Horváth slaví svůj první bod na prvoligovém jevišti v roli hlavního trenéra. Jeho Příbram, poslední tým FORTUNA:LIGY, vydolovala cennou bezgólovou remízu proti Baníku, toho času čtvrtého celku tabulky s pohárovými ambicemi a 24 body navíc. Teď však Ostravští dva ztratili. Nelze se vymlouvat na početné absence, neproměněné šance ani dlouhou přestávku. Pokud to Slezané s bojem o Evropu myslí vážně, musejí tyhle zápasy umět překlopit na svou stranu. Kvalitu, šířku kádru i zkušenosti na to mají.



Soldát, Díl, Pinc, Kříž. Při vší úctě k příbramským hráčům, Pavel Horváth v poslední půlhodině neměl ani s novým pravidlem o pěti střídáních moc munice k tomu, aby jeho žolíci zápas výrazně ovlivnili, ba dokonce rozhodli.

Podle předpokladů se tak nestalo. Všechny náznaky šancí v podání těchto mladíků končily v rozháraném závěru naivním řešením, nezkušeností, nervozitou. Vyčítat jim to snad ani nelze.

A teď Baník: Reiter, Lalkovič, Baroš , Smola. Pořádný rozdíl, že?

Tahle ostřílená jména by pravděpodobně ve spoustě ligových mužstev hrávala v základní sestavě. Když ještě zmíníme vynucenou absenci Procházky, Hrubého, Holzera , Potočného, svědčí to o neporovnatelném rozdílu v kvalitě obou kádrů, možnostech, ambicích celého klubu.

Luboš Kozel zmíněnou čtveřici poslal do hry, hosté i díky ní v závěru ožili a vytvořili si tři zajímavé příležitosti, ale výsledek zůstal 0:0.

Resumé? Šlo sice o první „zvykací“ duel, Ostravští však jednoznačně ztratili dva body, které je v konečném součtu s ohledem na pohárové ambice mohou hodně mrzet. Stejně jako poslední domácí utkání s Mladou Boleslaví.

Být už Baník velkým týmem, bral z těchto duelů úplně v klidu šest bodů místo jediného. A v tabulce by byl na třetím místě před Jabloncem, který mu dnešní výhrou nad Zlínem opět odskočil...

Jediným pozitivem je zdravotní stav, elán a rostoucí forma kapitána Milana Baroše, který by mohl být v ligovém finiši trumfem. Ukázal to v generálce s Opavou i během dvaceti minut v Příbrami.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud