Michal Kvasnica
3. července 2020 • 17:01

Výjimečný konec výjimečného hráče. Baroš jen potvrdil svůj vztah k Baníku

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec. Pravděpodobně už po neděli bude FORTUNA:LIGA chudší o jednoho z nejlepších českých fotbalistů tohoto tisíciletí. Milan Baroš totiž hlásí kvůli zdravotním problémům kariérní sbohem. Chlapi v hospodách ztratí výživné téma, kterým výkony milovaného a zároveň nenáviděného útočníka bezesporu byly. Cokoli s Barošem vzbuzovalo emoce, šlo o něco výjimečného. A přesně tohle vlastně splňovalo i páteční loučící setkání s médii.



Na předsezonní tiskové konference Baníku mnohdy nedorazí žádný televizní štáb, často se potkávají jen ty samé tváře: tzn. zhruba pět regionálních novinářů, nějaký fotograf a lidi z PR úseku klubu.

„Kde všichni jsou? To by se jinde nestalo a v zahraničí už vůbec ne,“ nese se občas naštvaným tónem na stadionu či v hotelových saloncích, přestože se slezský klub o všechny přítomné žurnalisty vždy hezky postará.

No jo, Česko, pohodička.

Tentokrát to bylo jiné: hned několik kamer, k tomu živé streamování přes klubový YouTube kanál, premiérové použití mikrofonu, pomocná asistentka...

Co říkáte na konec kariéry Milana Baroše? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Zkrátka vše připraveno tak, aby se výjimečnému hráči dostalo rozloučení na úrovni.

Baroš na recepci podepsal přichystaný dres, a když přesně ve 13 hodin vcházel do sálu na Bazalech s bossem Václavem Brabcem, úplně vzadu už sedělo kompletní klubové vedení včetně brankáře a velkého kamaráda Jana Laštůvky. Ani to rozhodně není zvykem.

Mobily v rukou, videa a fotky rovnou směr Instagram.

Milan Baroš oznámil na tiskové konferenci konec kariéry
Milan Baroš oznámil na tiskové konferenci konec kariéry

I na jindy suverénním a zdravě sebevědomém majiteli byla vidět nervozita. Brabec pečlivě a opatrně volil každé slovo, občas nakoukl do předem připravených poznámek.

Miliardář nic nepodcenil hned ze dvou důvodů.

Ten první je zištný: Brabec totiž upřímně chce, aby vítěz Ligy mistrů někdy ještě spojil svou budoucnost s modrobílou značkou FCB. Není to póza, ale opravdové přání.

Přes veškeré eskapády je propojení Baroše s Baníkem marketingovou výhrou a taky zdrojem cenných zkušeností.

A druhý důvod Brabcova vzdávání holdu? Šéf ví, že kromě jeho financí zvedl Baník právě i Baroš, miláček Ostravska a taky nefalšovaný srdcař.

To, že se nejlepší střelec EURO 2004 během koronavirové karantény vzdal své mzdy, je dalším důkazem jeho vztahu ke klubu. Asi netřeba připomínat, že před osmi lety mu věnoval milion korun.

Tak hodně štěstí v další životní etapě, ať už bude fotbalová, či čistě rentiérská.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud