Michal Kvasnica
25. srpna 2021 • 11:00

Facka Baník posune. Díky zdravému prostředí může cílit na čtvrté místo

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávisti poslali Baníku po výprasku 4:0 jasný vzkaz: ještě na nás fakt nemáte, pánové. Přestože byla z objektivních důvodů – zejména vzhledem k různým problémům Pražanů – nejen ze strany ostravské fanouškovské obce silná tendence věřit hostům v Edenu v bodový úspěch či minimálně vyrovnaný souboj, realita opět ukázala, že špička je stále někde jinde. Daleko.



Slezané plánovali být aktivní, důrazní, odvážní a běhaví. Tak jako v prvních čtyřech kolech, kdy je veřejnost díky přímočarému způsobu hry a nebývalé efektivitě bez přehánění označovala za možná nejatraktivnější ligové mužstvo současnosti.

Nic z toho se nedělo.

Na cestu dostali čtyři kusy, sebevědomí si na nich zvýšil sedmnáctiletý Daniel Samek i po čtyřech měsících skórující Stanislav Tecl. Nezvládli to mladí kluci ani zkušení borci.

Zkrátka propadák ve všech směrech. I co se týče disciplíny. Žluté napomenutí pro trenéra Ondřeje Smetanu a úplně zbytečné vyloučení Gigliho Ndefeho v závěru duelu nepřipomínalo vyspělý tým.

Důvod k panice nicméně na Bazalech absolutně není. Dobře mířená vršovická facka může Baníku v případě důkladné analýzy neúspěchu a poučení se z chyb paradoxně mnohem víc pomoct, než kdyby z mistrovské půdy domů dovezl třeba náhodný bod za upocenou remízu.

Klub v létě prošel složitým ozdravným procesem, rozloučil se s řadou nechtěných fotbalistů. Dorazili jiní, hladovější.

Až na Lukáše Budínského,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud