Miroslav Horák
22. dubna 2012 • 22:03

Šampionát bez Hudlera? Pavelec je těžší ztráta

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez vytáček přiznávám, ani jsem nečekal, že se Jiří Hudler rozhodne vycestovat na letošní hokejový šampionát. Proto, když jsem se v neděli ráno dozvěděl, že vedení reprezentace počítá s útočníkem Detroitu, řekl jsem si: Dokud ho neuvidím na vlastní oči na tréninku reprezentace, zprávě neuvěřím. A skutečně, pozdě odpoledne vyšlo najevo, že z velké posily nic nebude.



A rovnou tvrdím, nevadí. Pokud to mám s něčím porovnat, třeba absenci brankáře Ondřeje Pavelce vnímám jako mnohem tíživější ránu pro ambice národního týmu.

Jiří Hudler a národní mužstvo? To prostě k sobě moc nepasuje. A nejen tím, že nesporná kvalita Red Wings českému šikulovi dlouhodobě nedovolala jezdit na šampionáty, neboť ve stejnou dobu se hrálo o vyšší metu. O Stanley Cup.


V Hudlerovi zřejmě nadále přetrvávají hořké vzpomínky na olympijský rok 2010, kdy se nevešel do nominace kouče Růžičky pro Vancouver. A pak se sám z vlastní vůle zřekl účasti na šampionátu v Německu. Takže jedinou čárkou v kolonce větších podniků strávených v nejcennějším dresu zůstane mistrovství světa v Helsinkách 2003… Páni, devět let.

Hudler je přitom jiný případ než Pavelec. Oba sice zvolili stejný druh omluvenky, ale zatímco Pavelec dostal varování od vlastního klubu, čerstvý absentér nikoli. A ještě jedna věc: gólman Jets čeká na první tučnou smlouvu v NHL, riskoval by víc než Hudler. Ten už má něco vyděláno.

A dost možná, že v Red Wings už ho neuvidí, neboť o prodloužení úvazku stál už delší čas a očekávaná ochota druhé strany se nedostavila.

I z tohoto důvodu se mohl ukázat ve Skandinávii, prodat sám sebe. Nemluvě o možnosti zažít třeba dva, tři skvělé týdny s bezvadnou tlupou krajanů. Což by teoreticky měla být prioritní touha.

Nestalo se. Nevadí. Kdo v sobě nenosí patřičné odhodlání rvát se za nároďák, je lepší, když to dá vědět a nezaclání ostatním. Těm, co jsou horší, zato chtějí.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud