Miroslav Horák
28. října 2012 • 13:40

Slávista Růžička do sparťanského Lva? To by byla prvotřídní pecka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhazov Josefa Jandače mě zarazil. Přijde mi unáhlený. Samozřejmě vidím, jak se Lev trápí a i v nedávné přestřelce Sportu jsem popisoval, jak Lvu dochází dech. Ale nenapadlo mě, že tak rychle dojde trpělivost i bossům českého premianta v KHL.



Říkám si, co od svého v létě poslepovaného souboru čekali? Že bude válcovat špičkovou a mnohdy i roky sehranou ruskou garnituru? To snad ne. Pokud se nepletu, před sezonou se ve lví ohradě vedly řeči o útoku na pozice play off . Jaká je situace? Pražanům schází bod na postupovou příčku v Západní konferenci. Jandačův tým jednoznačně plnil zadání.

Ano, sedm porážek v řadě je příliš, je třeba jednat. Vezměte si ale, kdyby si to aktuální bída Lva prohodila se snovým vstupem do ligy. Slabý rozjezd by se svedl na nováčkovskou daň nesehraných jedinců a teď by v klubu vládla euforie po vítězné šňůře. To vše při stejném postavení v tabulce.

Krok klubových šéfů si vykládám tak, že musí mít připraveného zdatného náhradníka, ještě silnější kalibr než je Jandač. Jenže Hadamczik odmítl, zbývají mi Vladimírové Vůjtek a Růžička. A jelikož vést mužstvo v KHL a k tomu reprezentaci mi přijde příliš, vychází mi jediný možný adept. Vidět Růžičku, jak vede svůj tým doma na Spartě, to by byla prvotřídní pecka.
Ovšem ani případné senzační turbulence Lev zcela nevyléčí.
Na řadě je kádr. Týdny trápení dokazují, že hrát ruskou ligu bez Rusů není zrovna ideální směr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud