Miroslav Horák
18. ledna 2014 • 15:00

Eliášova lavina v Coloradu, aneb Hudlerovy naděje na Soči zmizely

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to stejně zvláštní. Nebýt nedávné otevřené zpovědi Jana Hejdy, jenž napadl metody kouče hokejové reprezentace a způsobil nebývalý poprask, veřejnost by se nikdy nedozvěděla, kolik zastánců má Alois Hadamczik. Těch, kteří se nebojí otevřeně vystoupit proti blízkým parťákům.



Prakticky ve stejný čas a nezávisle na sobě se vůči ostrým glosám zadáka Colorada vymezili Tomáš Plekanec a po něm i Patrik Eliáš, lídři národního týmu pro únorovou olympiádu.

K plnotučné reakci je přiměly neobyčejně tvrdě zacílené názory hráče, jenž už dál nechce pod Aloisem Hadamczikem hrát. Eliáš s Plekancem ta slova vnímají jako kudlu zapíchnutou do zad hráčům nominovaným do Soči, neboť i na jejich účet vyřkl Jan Hejda několik vět.

Takových, které těžko mohly Plekancovi a spol. znít libozvučně. Ano, to je ta rýpavá pasáž o postarších hráčích, těch, co budou z NHL odpočatí nebo o rodinných příslušnících v sestavě.

To tu ještě nebylo... Rozvětvený případ s mnoha novými a neustále přibývajícími kapitolami však není chmurnou zprávou z útrob českého hokeje, jak si mnozí myslí. To je kravina.

Na vztahové nesrovnalosti narazíte v každém sportovním klubu, v každé reprezentaci, v každé rodině. Nikde to není tak, že se mají všichni rádi, nezávidí si, nepomlouvají se a samou láskou by se umuchlali. Názory na věc jen vypluly na povrch, nedusí se jako jinde.

Je jen dobře, že si renomovaní hráči či jejich zástupci v kauze Hejda řeknou to své. Každý názor má svou váhu. Samozřejmě to s sebou přináší i jisté důsledky.

Tak například, po vyjádření Patrika Eliáše (byť off record pro slovenského reportéra v Denveru) je zřejmé, že Jiří Hudler se do Soči nepodívá. A to ani tehdy, kdyby se zranilo pět útočníků a kouč Hadamczik jej skutečně chtěl. Myslím, že vůdce Calgary už ani nebude chtít mít s tímto týmem cokoli společného.

Jestliže před pár dny Hudler v deníku Sport ve velmi smířlivém tónu (což ocenil i Plekanec v pátečním vydání Sportu) popisoval své zklamání z absence v nominaci, mám takový dojem, že pocit zklamání se nyní změnil ve velmi nabobtnalé naštvání. Které těžko překousne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud