17. ledna 2014 • 13:36

Eliáš řekl Slovákům: Hejda nepodával výkony, Hudler se nám nehodí

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozdali si to na ledě, a pak i mezi novináři. Hokejisté Patrik Eliáš a Marek Židlický okomentovali pro deník Sme kritiku Aloise Hadamczika, do které se pustil obránce Jan Hejda. Zápas jejich New Jersey v Coloradu prohrálo 1:2 po nájezdech. Co si myslíte o jejich slovech?



Diplomacie šla v tomto případě stranou. Tady se mluvilo hezky na rovinu a ta slova udeří silou pěsti. Slovenský deník Sme se otázal dvou českých reprezentantů Patrika Eliáše a Marka Židlického na jejich pocity z nominace pro Soči.

Nejvíce ožehavým tématem jsou dvě jména: Jan Hejda a Jiří Hudler. První přišel na přetřes bek Avalanche, který navíc po oznámení soupisky pro Hry adresně kritizoval reprezentačního stratéga Aloise Hadamczika. Což mnohým vyvoleným není po chuti.

„Nejsem překvapený, že Jan Hejda nejede. Jenom jsem nečekal, jakým způsobem to bude řešit,“ divil se Židlický. „Trenér vybral tým, jakému věří. Že v něm chybí Hudler, mi nepřijde zarážející. Budeme mít vyvážené mužstvo i bez něj,“ doufal.

Výraznější rétoriku volil jeho parťák z Devils Patrik Eliáš. „Myslím, že Hejda zklamal už na posledním šampionátu ve Švédsku, kde nepodával výkony, na kterých bychom mohli v Soči stavět. Plus jeho komentář v médiích je absolutně nepřijatelný,“ říkal sedmatřicetiletý forvard.

„Ještě jsem neviděl amerického či kanadského hráče, aby kritizoval kouče či vedení za špatný herní systém. A speciálně to platí pro hokejistu, který toho v posledních letech v národním týmu příliš nedokázal,“ zlobil se dvojnásobný šampion Stanley Cupu.

Rychlou odpověď měl i na vynechání Hudlera. „Když se podívám, jaký to je typ útočníka, myslím, že bylo těžké ho zařadit. Je velmi dobře technicky vybavený, ale fyzicky to moc nezahraje. Tím myslím hru do těla,“ kritizoval.

„Patří do prvního či druhého útoku, ale tam máme plno. Nebo si myslíte, že neměl jet Jaromír Jágr, Roman Červenka nebo já, jen aby mohl jet on? To asi ne. Do třetí formace se nehodí, protože není schopný hrát tělem. Není špatný hráč, ale nezbylo pro něj volné místo,“ dodal.

Pro úplnost. V zápase Hejda odehrál přes 24 minut, slavil vítězství a jeho krajané ze soupeřova týmu zůstali bez kanadských bodů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud