Miroslav Horák
11. června 2015 • 11:17

Radim Rulík k reprezentaci? Nejlepší volba nedopadne, ale...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radim Rulík je pro deník Sport vyvolenou figurou pro převzetí uvolněného úřadu trenéra národního týmu. Tou nejlepší možnou variantou. Nejlepší, protože má v současnosti „nejvýraznější formu“, jeho renomé utěšeně stoupá. Mluví za něj velké činy.



Zároveň je to volba nejhorší, totiž nereálná. Je prakticky nemožné, aby Litvínov v přetěžké sezoně extraligové obhajoby pustil zlatého kouče, zvlášť poté, co o druhého architekta krušnohorského zázraku v podání Miloslava Hořavy přichází. To by byl pro Vervu učiněný hazard.

Věřím, že pro Světový pohár 2016 už bude výchozí pozice progresivního kouče jiná, příhodnější. A třeba dojde na zázrak č. 2 a vznikne opětovné propojení s kolegou Hořavou i na svazové linii.

Jenže to předbíháme. Co teď? Výběrové řízení sotva odstartovalo, přesto se zdá, že mírným favoritem hokejových ministrů je Vladimír Vůjtek, vedle něj či v lehkém závěsu za ním Miloš Říha. Laskavý kmet a hřmotný bouřlivák, zn. dřina.

Oběma by v pracovní vizitce roční šichta u repre slušela, zaslouží si ji. Pokud by měl jeden z nich převzít hlavní otěže, pak Říha, disponující větší zásobárnou energie a drajvu.

Vůjtek už to sám celé neutáhne. Pokud na něj svaz ukáže, mohl by se uplatnit v roli supervizora, jenž během sezony skautuje hráče, doporučí či rovnou ohlídá nominace na akce a na střídačce nechá vyniknout dravějšího parťáka.

Dobrá zpráva na závěr?

Na tuhle variantu s Rulíkem by třeba v Litvínově slyšeli...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud