Miroslav Horák
2. března 2016 • 19:50

Hudler chybí v nominaci. Je to drama? Není. Ale o lecčems to svědčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první seznam hokejového týmu pro Světový pohár se nedostal Jiří Hudler. To je jedna z nejdůležitějších informací středečního podvečeru, na němž kouč Josef Jandač oznámil základní kostru týmu pro podzimní megapodnik v Torontu.



I když to není tak horké jako před olympiádou ve Vancouveru a v Soči, kam se šikovný útočník nedostal a byl kvůli tomu velmi zklamán, jistou dávku křivdy či nedocenění Hudler může zažívat opět. Nominační déjà vu je zpět.

Samozřejmě, že na nového spoluhráče Jaromíra Jágra se může dostat dodatečně, ve hře zbývají čtyři volná ofenzivní místa. Nicméně, jedno si ujasněme.

Pokud byste sami skládali výběr, patrně nejdřív sáhnete po borcích, na které chcete sázet především. A při dodatkové nominaci výběr „pouze“ doplníte. Myslím, že stejně postupovali i stavitelé národního mužstva. Z těchto důvodů se i Jiří Hudler může cítit jako doplněk týmu, nikoli jako jedna z ústředních postav, za kterou by se tak rád považoval a zřejmě si ji i zasloužil.

Když jsme u toho, něco podobného zažíval před olympijským Naganem Robert Lang, jenž se do později zlatého výběru dostal až díky zranění kolegy Vladimíra Vůjtka . Nakonec byl samozřejmě rád, ale minimálně ze začátku křoupal nominační opomenutí ztěžka. Lze to chápat.

Po uplynulém ročníku byl Jiří Hudler na vrcholu, dostal se do elitní desítky bodování celé NHL, na galavečeru ligy v Las Vegas přebíral cenu pro gentlemana sezony s výbornými sportovními výsledky. Navíc pobavil zámořský svět a její fanoušky originálním výstupem bez bot. V NHL se jako nikdy předtím mluvilo o žoviálním Čechovi s patřičným týmovým duchem, který naplno prokázal v Calgary.

Místenku pro Světový pohár mu ani to nezajistilo, čehož si všímají i v zámoří. A netají překvapení. Co je tedy hlavním důvodem? Možná větší variabilita některých ostatních hráčů, možná některá minulá vystoupení v reprezentaci, která se šampionovi Stanley Cupu tolik nevyvedla. Je to tak, přes obrovská očekávání (nebyla až moc velká?) postavou nevysoký univerzál naděje zřídka kdy naplnil. Zda mu byla svěřená odpovídající role, to je zase jiná věc…

Podle mého se na Hudlera stejně dostane, jen o tři měsíce později. Stejně jako třeba na Aleše Hemského. Pak bude důležité, jak se k věci on sám postaví. Eventuální zklamání musí spolknout, nesmí ho dát najevo.

A když už, celou tu historii může obrátit v pozitivní motivaci. Dokázat všem, že měl být vybrán hned a napoprvé.

Na Světový pohár pojede i Kempný, Jágr zatím chybí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud