Miroslav Horák
24. srpna 2016 • 14:49

Hudlerovi se hledání vyplatilo. V Dallasu ho čeká angažmá pravdy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedni ho posílali do Vancouveru, další viděli Jiřího Hudlera v Montrealu. Kdepak, místo se mu vytváří v Rangers, ve hře je i Edmonton, referovali reportéři z různých koutů světa. Realita vyplula na povrch ve středu ráno. Dvaatřicetiletý útočník uzavřel roční pakt s Texasany. V Dallasu šikovného univerzála čeká pohled do zrcadla. Domluvil se na angažmá pravdy.



Sedm týdnů se čile spekulovalo na téma budoucí pracovní adresy hojně diskutovaného hráče. Čím déle se prodlužovalo čekání na podpis nechráněného volného hráče, jenž mohl podepsat s kýmkoli, tím více se spekulovalo, co všechno stojí za tou prodlevou, na první pohled nekonečnou.

Jedna věc je, že Hudler nechytil ideální období na trhu práce. Trend doby svědčí mladým, průbojným borcům s vysokou pravděpodobností obrovského potenciálu, kteří podepisují poměrně luxusní kontrakty. Veteránům, až na drobné výjimky, neúprosně tikají hodinky.

Přitom ještě před pouhým rokem by olomoucký rodák patřil k nejžádanějšímu zboží na marketu NHL. A dost možná by uzavíral snový víceletý kontrakt na nějakých šest milionů ročně. To proto, že sezonu ukončil v elitní desítce bodování, navíc na závěrečném udílení cen v Las Vegas přebíral jednu z trofejí. Zámoří se rozplývalo, jak skvělou práci v Calgary odvádí.

Po pouhém roce je (skoro) všechno jinak. Z týmu ze studené Alberty odešel ohřát kosti a osvěžit hlavu na Floridu, jenže tam ho čekala ledová sprcha. Ke své hře se nedostal, trápil se, nejezdilo mu to, nelepilo…

Mnoho generálních manažerů zbystřilo. Hudlera, kterého si loni zaškatulkovali jako vysoce nadstavbového hráče, se vrátil časem zpět, sundal nohu z plynu a vybídl pěknou řádku novinářů psát o tom, že pompézní ročník 2014/15 vznikl nejspíš shodou okolností a podivných náhod.

Ačkoli čísla nelžou a kdosi spočítal, že produktivita formací, v nichž se Hudler nacházel, ve hře pět na pět patří k naprosté špičce NHL, kýžený výsledek to nepřineslo. A teď mám na mysli čistě peníze, o které jde vždy až v první řadě. Popisovaný spadl o polovinu gáže.

Něco jiného je ovšem pozice nového zaměstnavatele. Organizaci Dallas Stars v posledních dvou letech zachvátil vzestup, poměrně prudký. V Západní konferenci se vyšvihl mezi špičku, v týmu úřadují ofenzivní bombarďáci Benn se Seguinem, nechybí hvězda Spezza, ani pracovité české duo Hemský , Faksa .

Zní to jako klišé, ale je to fakt. Jiří Hudler si před sebe položil pořádnou výzvu, v prakticky hotovém týmu si musí vybudovat vlastní pozici. Nedávno to výstižně popisoval Aleš Hemský. Kdo se u Stars nepodřídí danému systému, nemá šanci uspět, nezahraje si. I hračička Hemský se musel přizpůsobit. A prozřel, nepřišel o lukrativní práci.

Taktéž v zámoří velmi respektovaný Hudler bude muset máknout od prvních dnů pobytu. To aby dostal kloudnou možnost v osmi desítkách utkání dokázat, že předloňská sezona nebyla darem spadlým odněkud z nebes. Start nemá nejkomfortnější. Výše smlouvy předurčuje českého mazáka do pozice, že se musí ukázat, jinak…

Ale kdo ví, třeba mu opuštění pracáku a umístěnka v prestižní hokejové firmě pomůže k eventuální dodatečné nominaci na Světový pohár.

Jak známo, kvůli zdravotním komplikacím není česká soupiska zakonzervovaná, jistá naděje přetrvává. Impuls v podobě nového angažmá může v případě potřeby nakopnout obě zainteresované strany.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud