Miroslav Horák
1. května 2017 • 22:55

Koukal to schytává od Pardubic. Vy byste také vzali horší nabídku ze suterénu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubicím odvedl mraky práce, především té černé, nepopulární, jíž se mnozí štítí. Dlouhé roky trvalo, než se Petr Koukal ve svém domácím klubu vypracoval v ústřední osobnost. Svoji náročnou cestu si tvrdě odsloužil, přitom musel vytrvat. Ze všech možných koutů přicházející hvězdy odjinud nevysokého útočníka v hierarchii týmu často přeskakovaly.



Koukalova vytrvalost nakonec slavila úspěchy, před nástupem třicítky zářil na všech frontách, s reprezentací slavil titul mistra světa, v extralize by ho z fleku bralo patnáct týmů ze čtrnácti. Teď je mezi mnohými pardubickými příznivci za zrádce a vyvrhele. Proč? Protože se rozhodl pracovat u sousedů v Hradci Králové. Především na fanouškovských fórech to pekelně schytává. A to je teprve začátek.

Jasně, klub Mountfieldu je ten největší rival, jakoby nestačilo, že to Dynamo od něj schytává v jednom derby za druhým. Chápu, že příznivce Pardubic Koukalovo rozhodnutí zklamalo, zdeptalo. V jeho případném návratu totiž sledovali naději na zvrat ve zlých dobách, jimiž slavný klub s černou přítomností prochází. A ta naděje zvadla. Navíc musí rozdýchávat Hradec...

Já říkám, že Koukal si v Pardubicích svoje odpracoval, tomuhle klubu opravdu nic nedluží. Na rozdíl od zástupu jiných hráčů, kteří na východě Čech pobírali úplně jiné výdělky a klubu odvedli sotva poloviční práci. V lepším případě. Na ty si dnes málokdo vzpomene, v kurzu je však Koukalovo zatracování. Je to zvláštní, ale rodák ze Ždáru nad Sázavou vlastně doplácí na svůj kredit, který si během tuctu let v pardubickém dresu v potu vydobyl.

Zajímalo by mě, jak by se zachovali všichni ti, kteří na Koukalův kontroverzní verdikt tak přísně poukazují.

Vybrali byste si snad bez váhání ze dvou nabídek tu, která vám přinese méně kvalitní prostředí k výkonu a za horší peníze, anebo byste sáhli po šichtě ve firmě kousek vedle, kde je kolektiv výkonnější a navíc dostanete lépe zaplaceno?

Fanoušek nahlíží na hokej jako na své hobby, ale pro přímé aktéry je to hlavně práce. Ve 34 letech a při náročném způsobu hry Koukala mnoho let na špičkové úrovni nečeká. Tři, čtyři roky? Nedivte se, že je chce využít hraním na stabilnější úrovni. To by jako sportovec měl chtít, nebo ne?

Tak mě napadá, co kdyby se příznivci Dynama zamysleli spíš nad tím, proč ani takové klubové perly jako je Koukal nechtějí podnikat návrat domů?

Proč během posledních pár let Pardubice pouštěly žilou ty nejtalentovanější hráče v ideálním věku, kteří všude jinde září a stojí na nich hra? Proč se zkrátka do Pardubic najednou nikdo nehrne?

Tamní generální manažer Dušan Salfický v posledních dnech utrpěl další ztrátu, do Brna k mistrovi se mu vydal Lukáš Nahodil. Jsou ti špatní jen hráči?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud