Miroslav Horák
19. června 2018 • 14:21

Co je pro Zlatou hokejku víc: večer v gala, anebo výsledky?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do vyhlašování Zlaté hokejky se trefuje snadno. Jednou nepřijedou pozvaní hráči, podruhé diváky vyděsí moderátoři večera. Jindy budí rozpaky konečné pořadí. Odhaduji, že zrovna tohle bude letošní téma. 



Už se to sem tam ozývá. Vyjádření jako blamáž a podobně. Proč? V elitní desítce totiž nenajdete jediného českého šampiona Stanley Cupu: Michal Kempný dlí na konečné šestnácté figuře, jeho parťák Jakub Vrána pět příček za ním. A nejlepší střelec finalisty z Vegas Tomáš Nosek to vyšrouboval na 27. pozici. Zbláznili se snad hlasující z řad novinářů, trenérů, svazových představitelů a další majitelé volebního průkazu? Nezbláznili. Alespoň většina ne, troufám si tvrdit. Organizátoři si roky lámali hlavu nad tím, jak prestižní anketu nedevalvovat různými excesy, jak ji zajistit větší kredit, jenž v minulých letech uvadal.

Luxusní prostředí v Karlových Varech časem přestalo lákat, ztuctovatělo. Vidle do srpnového vyhlášení hodila i KHL s brzkými termíny přípravy, pro některé hráče NHL zase byla i stokilometrová cesta nepřekonatelnou štrapácí. Anebo relaxovali v cizině. Pořadatelé pak byli rádi, když na pódium dostali půlku osazenstva z top 10. Nepůsobilo to vůbec dobře. Podobně jako loňský bojkot vyhlášení od repre trenérů.

Termín se proto posunul do června, produkce zvolila Prahu. Tím pádem vyvstal jiný problém, dřívější uzávěrka hlasování a nulová šance ohodnotit úplně celou sezonu. V reálu to vypadalo tak, že Capitals postoupili do finále Poháru tři dny po uzávěrce druhého kola volby.

Ti moudřejší do své desítky vyvolených úspěšné Čechy zapsali. Stejně to však na výrazný posun nemohlo stačit, manko zmíněného tria z prvního kola volby (uzávěrka 5. března po ZOH a konci ZČ extraligy) na elitu bylo obrovské. Obrovské ale proto, že v první části sezony Kempný s Vránou nebyli zdaleka tak viditelní jako ke konci ročníku.

Pokud někde vidím prostor pro změnu k lepšímu, tak v posunutí termínu zaplombování druhého kola, které letos připadlo na 21. května, takřka měsíc před slavnostním vyhlášením. Otevřít urny s hlasy v době, kdy nejslavnější soutěž nezná ani obsazení titulového boje, není ideální ani fér. Tady by i týden k dobru věci pomohl…

Teď co je víc: šance na výraznější účast hráčů při živém televizním přenosu, anebo co nejférovější výsledky? Organizátoři mají jasno, stejně tak ovšem „opomenutí“ hráči. Druhá skupina se může utěšovat alespoň tím, že pokořila velikána Jaromíra Jágra . Pravda, nakonec se jich našlo 61, kdo obdržel alespoň jeden hlas.

Otevřít urny s hlasy v době, kdy nejslavnější soutěž nezná ani obsazení titulového boje, není ideální ani fér. Tady by i týden k dobru věci pomohl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud