Miroslav Horák
27. září 2018 • 05:00

Led se stává NO GO zónou. Přichází Jágrova poslední Chance?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční hit hokejové Chance ligy mezi budějovickým Motorem a Kladnem (3:0) přinesl nejen téměř vyprodanou arénu (majitele nenašlo 11 lístků…), skvělou kulisu v ní, ale i vynikající hokej. Show extraligových parametrů chyběla původně zamýšlená hlavní postava. Jaromír Jágr. Našvihaná Budvar aréna tušila, že hokejovou modlu nejspíš nespatří na ledě, doufala však, že tvář velikána a jeho značné zapálení do hry vytryskne aspoň z kladenské střídačky. Nestalo se, zraněný majitel Rytířů na jih Čech nedorazil a zase připustil sérii otázek. Kdy se tedy vrátí? A vrátí se vůbec?



Jaromír Jágr zhruba před deseti dny navnadil veřejnost prohlášením, že možná naskočí do nejbližšího duelu s Jihlavou. Poprvé od karambolu v přípravě s Litoměřicemi, kdy si ne vlastní vinou natrhnul zadní stehenní sval. Nenastoupil. Stejně tak v sobotu na Slavii to nedopadlo, ani v pondělí doma s Přerovem ne. A nos utřeli i fanoušci Motoru.

Vypadá to, že ledová plocha se pro Jaromíra Jágra stává NO GO zónou, místem, kam není radno se vydávat. Jakoby mu někdo sděloval, že na led už nepatří a jeho místo je jinde. Jarní vteřinové štěky během play off působily až nedůstojně, pořád se však daly omluvit nutností nakrmit regule. V přípravném táboře přišla další blbá nehoda a nová stopka, nadále se prodlužující.

Tahle nastavovaná kaše nebaví Jágra, trápí jeho blízké okolí, zástupy fanoušků se pomalu stávají otupělými. Jak s tím naložit, jak z toho bez úhony vylézt? Jágr je bezpochyby vnitřně nastavený tak, že svému comebacku věří. Myslím, že půjde o poslední plnohodnotnou šanci. Příděl zranění, na které nikdy dříve netrpěl, je až alarmující. Možná je to vzkaz ve smyslu: Nepokoušej to. Nech to být. Jágrova touha vrátit se je obdivuhodná, jde jen o to, aby neztratil víc, než může získat.

V hokejovém zákulisí nezřídka zaslechnete hlasy, že by se mu lépe podnikal návrat v extralize. Je to paradoxní, ale něco na tom bude. Druhá nejvyšší soutěž je fofr. Samozřejmě, že ne pokaždé, ale také ne ojediněle. S pukem na holi se lítá nahoru, dolů, času a prostoru pro kumšt není tolik jako v elitní lize. Méně je i chytrosti.

Na čem může být postavený hokej 46letého barda, je asi všem jasné. Co na to říkají v Třinci?

Návrat Jágra do zápasu se blíží. Nechci tam ale být do počtu, říká legenda
Video se připravuje ...

Jágr: Proč stále hraju? Mám zodpovědnost k lidem a dětem v klubu
Video se připravuje ...

Třemi body za gól a dvě asistence pomohl Rytířům v úvodním kole první hokejové ligy k domácímu vítězství nad Frýdkem-Místkem 4:1. Na vše ze střídačky dohlížel i Jaromír Jágr. (foto archiv)
Třemi body za gól a dvě asistence pomohl Rytířům v úvodním kole první hokejové ligy k domácímu vítězství nad Frýdkem-Místkem 4:1. Na vše ze střídačky dohlížel i Jaromír Jágr. (foto archiv)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud