Miroslav Horák
9. května 2020 • 17:00

Akce Říhán je hezké gesto. A trochu i risk. Pešánův

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Pešán pozval Miloše Říhu k symbolické rozlučce s reprezentací. V českém hokeji krok nevídaný, kolegiální, s přísadou neobvyklého respektu. Nový šéf reprezentace se na svého předchůdce mohl s klidným svědomím vybodnout, vždyť ho od kormidla nevyštval. Ani nikdo jiný. Říhovi skončila smlouva, takže žádný padák. Jen ty zatracené okolnosti….



Šedovlasý generál během necelých dvou sezon zanechal dobrý dojem. Hlavně fanoušci si jeho působení pochvalovali a bylo jim líto, že oblíbený kouč musel nestandardně od vesla. Čekal bych, že zajímavou poptávku vezme za svou. Když kvůli ničemu jinému, tak pro potlesk obecenstva, který by v Brně jistě přišel.

Říha kontruje vlastním řešením, není úplně nelogické, jen mi trochu zavání klasickým: nabídnete druhému prst a schlamstne vám celou ruku. Tenhle brněnský kočkopes jménem Říhán je především ocenění hodné gesto, ovšem nejen to.

Z Pešánova pohledu jde o dobrodružnou i celkem riskantní výpravu. Veřejnost mu zatím není extra nakloněna, se startovní přísností povolí až při dobrých výsledcích. O to víc potřebuje na první akci zabodovat. Místo důležitého sehrávání se s vlastní kapelou přitom nabízí prostor cizímu elementu, dirigentovi s úplně jinými uvažováním a metodami. Vzájemné, byť jen týdenní obohacování se, by navenek ukázalo, že špičky českého hokeje dokážou upozadit svoje ego ve prospěch něčeho většího. Pane Řího, jste na tahu.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud