Miroslav Horák
8. června 2023 • 22:19

Zavařené hlavy hokejové vlády. Pat s Jalonenem, aspoň jedno vyšlo najevo...

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znáte to. Jakmile něco řešíte dlouhé hodiny, probíráte to zleva zprava, ze shora dolů a zpět, neboť si to vážnost situace žádá, je to vlastně o dost horší, než pokud to vezmete z jedné vody načisto. A to se právě stalo na schůzi hokejových ministrů.



Z těch všech přítomných hlav se takřka kouřilo. Výsledkem je pat. Nejednoznačný názor, zda má Kari Jalonen pokračovat, nebo jej má nahradit někdo jiný. Motají se do toho i kompetence ostatních, dozajista noví kandidáti, zatím asistentští.

Nejdřív mi přišla jako úlet zpráva, že celý případ vyřeší generální manažer Martin Havlát a jeho zpráva o dalším vývoji. Muž, jenž ve stávající hierarchii dlí pod hlavním koučem. Vyznívá to zvláštně, nicméně po Hadamczikově vysvětlení možná o něco méně.

Každopádně, takový výsledek mnohahodinového jednání se nečekal. Všichni viděli loňské mistrovství světa a především to letošní. Z toho by si jeden měl udělat obrázek a závěr. Hlavně o tom, zda je předpoklad potřebné herní změny, anebo není. A na tom základě se rozhodnout.

Anketa

Má zůstat Kari Jalonen trenérem české reprezentace?

ANO
NE

Pochyby jsou na stole, kdyby ne, Kari Jalonen dostane zelenou na pokračování do Prahy. Dá se odtušit, že členy VV Finův referát z šampionátu nepřesvědčil v tom, že nepadly přesvědčivé odpovědi na všechny otázky. Proto si nyní osazenstvo hokejového kabinetu potřebuje utřídit myšlenky a neunáhlit se, ať to zní všelijak.

Jedno snad přece jen najevo vyšlo. Odpověď na „nejzbytečnější kauzu světa“ ohledně odpovědnosti za nasazování brankářů do utkání. Podle hlavního kouče nesl v Rize odpovědnost od prvního dne Zdeněk Orct. Ve čtvrtek vyšlo najevo, že to bylo přesně naopak. A až později se pravomoci měnily. Možná to je pro někoho vodítko, kudy dál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud