Ondřej Škvor
4. února 2015 • 16:00

Liga mistrů v televizi za peníze? Je to přirozený vývoj

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo nemůže žít bez Ligy mistrů, musí od září žít s O2 TV. Tato stanice totiž získala na tři roky vysílací práva na 130 utkání ročně, tedy na drtivou většinu všech zápasů nejsledovanější klubové soutěže na světě.



Nabídne vždy téměř všechna utkání, například v základních skupinách tedy sedm duelů v úterý (jeden úterní zápas zůstává České televizi) a osm ve středu, podobně to platí i pro vyřazovací část. To je nebývalý luxus, dosud se musel český divák na českých kanálech spokojit s tím, co mu předvybraly televizní stanice.

Má to jedno úskalí, divák si za tuto službu zaplatí. Nespokojenci se už bouří, protože když se má platit za něco, co doposud bylo zdarma (i to je sporné, protože televizi živí reklama, kterou platí spotřebitel svým nákupem), málokomu se chce.

Stanice O2 TV ovšem nabízí silně nadprůměrnou službu, za kterou zaplatila veliké peníze a na níž chce pochopitelně vydělat. Proto si za ni nechá zaplatit. Cenu zatím neznáme, ale bude to částka, kterou milovník fotbalu dokáže oželet.

Pak si může libovolně surfovat po evropských stadionech. Když se mu nezalíbí poločas na Arsenalu, půjde na ten druhý do Barcelony, případně si na dramatickou koncovku odskočí do Milána. Ať už doma u televize, nebo třeba v kavárně u tabletu.

To je přece paráda, ne?

Je to přirozený a logický vývoj. Mimochodem mnohem přirozenější, než když Ligu mistrů, tento ukázkový příklad komerční zábavy, vysílá veřejnoprávní Česká televize. Její ředitel Petr Dvořák tvrdí, že si svou stanici bez této soutěže nedokáže představit, ale pravda je opačná – nemá tam vůbec co dělat.

Neměli bychom se tedy zlobit, že si za Ligu mistrů něco zaplatíme, naopak bychom se měli radovat, že zážitek bude silnější.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud