Ondřej Škvor
13. srpna 2015 • 12:46

Pokud si Chládka ohlídá, tak Pelta udělal skutečně velmi dobře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo si myslí, že fotbal může zůstat tou krásnou hrou, kde vlastně ani nejsou peníze potřeba, protože to stačí dělat pořádně a s láskou, ať otočí list. A navíc, fuj, peníze získané bývalým politikem! Je to jinak.



Peníze totiž - a hodně peněz - jsou jedním ze základních předpokladů konkurenceschopného vývoje českého fotbalu. Miroslav Pelta to ví. Taky ví, že jejich shánění dost bolí. Zná to z jablonecké klubové úrovně, zná to z úrovně asociačního předsedy.

Taky ví, že v současném světě, kterému vládnou strýček grant a tetička dotace, jich bohužel nejvíc nasype státní pokladna. Stačí vědět, kde zatlačit, kde který formulář vyplnit. Tohle asi umí docela dobře Marcel Chládek, nová posila strahovské party. Vůbec se proto nelze divit tomu, že po něm Pelta sáhnul, když už ministra ve Strakovce nechtěli. Osobní známost tomu jenom napomohla.

Pelta si slibuje, že Chládek sežene peníze ze soukromého sektoru. Bylo by jenom dobře, kdyby se poměr získaných prostředků (nad rámec standardního státního příspěvku) držel silně na straně soukromých financí.

Že to asi bude jinak a fotbal trochu pustí žilou státu, je kolorit dnešní doby. Pragmatik Pelta toho jenom využije.

Pelta si od Chládka mnohé slibuje, ale měl by se pro jistotu dívat i přes rameno. A hlídat si, aby svého nového člověka řídil hlavně on, nikoli první místopředseda Roman Berbr.

Aby se třeba nestalo, že Berbr ve spojení s vlivným Chládkem, rovněž bývalým rozhodčím, sevře fotbalovou mapu Česka ještě silněji. Peltovi navzdory.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud