Patrik Czepiec
3. listopadu 2023 • 13:20

Napadení a další Rockův průšvih? Had na prsou Oktagonu. Až uštkne…

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PATRIKA CZEPIECE | Má být další obří hvězdou Oktagonu, táhnout organizaci nejen při víkendové britské expanzi. Z Ostrovů utekl do Asie, deset let se skrýval před vězením, aby ho soud nakonec zprostil viny. Příběh jako hrom, jen tisknout a prodávat. Jenže Shem Rock, to není pouze poučený dealer drog, který dokáže své zápasy okořenit dobře mířenými urážkami. Je taky floutek, co se rozhodl ignorovat pravidla. A to vadí, pokud ohrožuje dobrou pověst organizace.  



Vidět to bylo znovu na pátečním vážení. Rock na první pokus minul stanovený limit lehké váhy o 900 gramů, což je na profesionální úrovni poměrně značný přešlap. Navíc při pohledu z očí do očí s protivníkem Jaroslavem Pokorným ztropil scénu, kdy Čecha odstrčil a několikrát se pokusil o úder i kop.

Oktagon chce z Ira anglického původu vybudovat příští star. Přizpůsobuje tomu i volbu soupeřů. Mistr submisí naposledy porazil na Štvanici Jana Malacha, jehož silnou stránkou zdaleka není boj na zemi. Nyní liverpoolský rodák vyzve stárnoucího veterána na sklonku kariéry, a to při vší úctě k tomu, co Pokorný na domácí scéně dokázal.

Potyčku Rocka s Pokorným na vážení v Manchesteru si pusťte ve videu (čas 24:15):

Je zjevné, že devětadvacetiletý Rock má postupnými krůčky šlapat až k samotnému vrcholu divize, v ideálním případě se pokusit urvat šampionský pás. Jak jeho cesta dopadne, to už promotéři pochopitelně neovlivní, nicméně pečlivým výběrem příštích zápasů mohou Britovi vydláždit schody k výšinám.

Jenže fakt, že Rock před turnajem v Manchesteru zprvu minul oficiální titulový limit lehké divize o 1,4 kilogramu (běžné zápasy mají oproti titulovým půlkilogramovou rezervu), byl zarážející. Navíc se opět loktem pokoušel nadlehčit o látku, kterou mu rozhodčí dali kolem těla, aby se mohl vysvléknout do naha.

Zakázaný trik ostatně použil již před turnajem na Štvanici, kde si tímto způsobem pomohl ke splnění požadované hranice, aniž by si toho sudí všimli. Tentokrát už byli pozornější a kontroverzní bojovník se dalšímu hubnutí nevyhnul. Váhu zvládl po dvou hodinách v rámci povolené opravy.

Nešlo o první a zřejmě ani poslední škraloup, jehož se Rock v Oktagonu dopustil. Při předchozím vážení zase bezdůvodně atakoval Vladimíra Lengála, který působí v nižší váhové kategorii a se stále novým přírůstkem lehké divize neměl do té doby vůbec nic společného.

Možná namítnete, že kontroverze a show jsou přesně těmi faktory, které lákají diváky a vzbuzují pozornost. Pravda, ani Karlos Vémola nepatří mezi dvanáct apoštolů, jenže ke sportovní stránce věci vždy přistupoval jako profesionál. Vezmeme-li v potaz, že by Rock skutečně zásluhou svých výsledků dosáhl na titulovou šanci, nebylo by pro Oktagon lehké promovat s čistým svědomím uchazeče o pás, který se několikrát pokoušel o podlý podvod a předváděl nemístné chování.

Svými výstřelky navíc vrhá špatné světlo na roky opečovávané jméno organizace, do níž by postupně měly přicházet stále větší hvězdy světového formátu. A když uvidí, že intriky na váze jsou způsobem, jak se dostat na špici? Promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda se musí zamyslet, zda zrovna Rockův styl považují za vhodný.

Nový Vémola? Zápasník z Anglie vletěl na českou scénu. "Rozsekám ty s*áče"
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud