Pavel Bárta
2. ledna 2016 • 22:25

Česká dvacítka? Odplata se nekonala, zase je víc zklamaných

Autor: Pavel Bárta, Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do dvaceti let nepřekročili svůj americký stín. Soupeři ze zámoří měli co vracet. Sebevědomí, minimálně některým z českých nadějí nechybělo, nakonec se ale česká dvacítka rozloučila se světovým šampionárem už ve čtvrtfinále a navíc debaklem 0:7.



Inspirací mohli být i Dánové, i když odpoledne proti Rusku nakonec neuspěli. Necelá minuta je dělila od obrovské senzace, největší od roku 2009, kdy Slováci v čele s Tatarem, Pánikem a Janusem v Ottawě poslali ve čtvrtfinále domů právě Američany.

Standardní čtyřka nejmocnějších se od té doby v drobných obměnách víceméně opakuje, favorité se jen občas vybili mezi sebou a před rokem do ní pronikli opět Slováci výhrou nad Čechy. Tak to zůstalo i po včerejších čtvrtfinálových bitvách šampionátu 2016.

Nejnadějnější český ročník ve skupině dvakrát prohrál, ale prošel jí s přehledem, jako už dlouho žádný jiný výběr před ním. Zápas s vrstevníky z USA pro spoustu hráčů znamenal zvláštní deja vu, dohromady čtrnáct jich pamatuje prohru s Američany 2:5 ve finále předloňského šampionátu osmnáctek, případně i čtvrtfinálové vyřazení v loňském roce tamtéž.

Zklamaných zůstalo ještě víc, slibovaná odplata se nekonala, musel by to být úlet. Soupeř byl prostě lepší, dokonce ani žádné drama nedopustil. Ze semifinále se letos mohla stát juniorská Euro Hockey Tour, ale nestala. A Češi na dvacítkách už dvanáct let marně buší na bránu semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud