Pavel Bárta
2. dubna 2017 • 00:32

Tygři se poučili. Když jde o všechno, předvádí Liberec svou sílu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle může klidně být zlom. Nejkrásnější akce druhého semifinále v Liberci neskončila gólem. Jakub Valský ve 32. minutě po bleskovém výpadu z jednoho břehu na druhý trefil boční síť. Mohlo to být 4:0 pro Bílé tygry, parta chomutovských Pirátů do té doby klopýtala po ledě jak John Silver s dřevěnou nohou, dvě přesilovky pěti proti třem víceméně promrhala. 



Jenže po třech třetinách to bylo 3:3. A Liberec prožíval to podivné deja vu čtvrtfinálového zatmění, kdy doma ztratil zprvu zdánlivě jasný zápas proti Plzni. Zachovat si pokoru, respekt, vzít si ponaučení. To hráči opakovali bez ustání. A vlastně se i poučili. Minimálně tím, že znovu už takové utkání neztratili.

Tygři v prosluněnou sobotu neměli úplně svůj den. Bylo to na nich vidět od začátku, do zápasu nevstoupili dobře, jako by k obědu snědli něco těžce stravitelného. Ale nemilosrdně trestali chyby a nakonec se prostříleli k luxusnímu třígólovému náskoku. O ten zase přišli.

Liberec - Chomutov: Je rozhodnuto! Dominik Lakatoš vstřelil vítězný gól domácích, 4:3 v prodloužení
Video se připravuje ...

Chomutov taky není mančaft, kde by stahovali kalhoty kilometr před brodem, zadarmo nedá jediné střídání. V krizi se pozná charakter a ten měli možnost ukázat oba týmy. Když však šlo o všechno, předvedla Pešánova smečka opět svoji pravou sílu. Probudilo se v ní hokejové monstrum, které dotírá na soupeře tak dlouho, dokud ho nedodělá.

Když se Tygři drží svojí hry, jsou k neporažení. Jejich systém, to je esence přesnosti, důslednosti, vytrvalosti a disciplíny. Ztrácejí jen ve chvíli, kdy poleví. Porazit se dokážou vlastně jen oni sami. V prodloužení hráči opět svištěli po ledě jak vichr z hor a nedali Chomutovu šanci.

Tohle vítězství bylo hodně o vůli. Liberec je na půli cesty do finále, k odvetám pojede se dvěma výhrami. I tohle tady už bylo, ve čtvrtfinále proti Plzni. Ale urvat druhý bod po takovém průběhu pro Tygry znamenán víc, než kdyby Piráty rozsápali na kusy. Takto těžce vykoupené vítězství může být klidně klíčové pro osud celé série.

Liberec - Chomutov: Je vyrovnáno! David Kämpf vstřelil gól na 3:3
Video se připravuje ...

Liberec - Chomutov: To byla rána! Juraj Valach vstřelil gól na 3:2
Video se připravuje ...

Liberec - Chomutov: Pěkná akce Pirátů! Michal Vondrka vstřelil gól na 1:3
Video se připravuje ...

Liberec - Chomutov: Odchod na šití! Lukáše Dernera trefil puk do obličeje
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 4. • 17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
4:3
ONLINE
1. dubna
17:20
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 18:36. Lakatoš, 20:35. Radivojevič, 27:31. Svačina, 62:58. Lakatoš

Hosté: 36:26. Vondrka, 48:48. Valach, 51:29. Kämpf

Sestavy

Domácí: Lašák (Will) – R. Šimek, Ševc (A), Jánošík, Vitásek, Mojžíš (A), Derner, Pyrochta – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, Radivojevič (C) – Valský, Vantuch, Svačina – A. Dlouhý, J. Stránský, Bartovič.

Hosté: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Kudělka – Vondrka (C), Huml (A), Tomica (A) – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Račuk, Kämpf, Koblasa – Hlava, Lauko, Poletín.

Rozhodčí

Hribik, Hradil – Komárek, Ondráček

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

7 500 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud