Pavel Bárta
4. října 2019 • 23:40

Show NHL v Praze: Chyběl jenom český gól, příště třeba zase Boston?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otvírák nové sezony NHL v Praze byl super. Vynikající atmosféra, hokejová show se taky vydařila. Měla mnohem větší grády než minulá představení. Ostrou premiéru před jedenácti lety poznamenalo, že Jaromír Jágr se rozhodl dát přednost ruské misi před New York Rangers a v zápase už nenastoupil, souboje s Tampou Bay natěšeným a zvědavým divákům žádnou strhující podívanou nepřinesly. Další pokračování mezi Bostonem a Phoenixem v roce 2010 provázela podobně chladná atmosféra jako prvně, něco ve stylu, tak se ukažte, co předvedete tentokrát.



Letošní NHL v Praze byla úplně jiná. Hrál se jediný zápas, lístky mizely jak při tsunami. Výběr soupeřů se povedl. A i když se české zastoupení ve Philadelphii smrsklo na Jakuba Voráčka , právě v něm našla bitva mezi Flyers a Blackhawks skvělého českého ambasadora.

Splnil přesně roli, jíž se před lety vzdal Jágr  odchodem do Omsku. Dominik Kubalík a David Kämpf postavení jako hvězda Philadelphie ve svém týmu ještě nemají, ale fanoušci v nich našli svoje favority také na opačné straně. Navíc všichni Češi zahráli skvěle. Co chybělo? Snad aby jeden z nich dal gól.

Složení publika bylo rovněž jiné než před lety. Dorazila spousta kovaných příznivců obou mužstev a ti mají pověst nejhlučnějších v NHL. Všechno vypadalo, jako by se hrálo za mořem, kluby si přivezly dokonce vlastní maskoty.

Kdyby akci neobstarávala firma, která pořádá koncerty a pyrotechnické show Rammstein, znala líp potřeby novinářů a byla takový nápor médií připravená, aby nemuseli sedět pomalu na zemi, člověk by mávl rukou i nad někdy až přehnanou ostražitostí dohližitelů, kteří jejich práci někdy spíš ztěžovali.

Druhý muž NHL Bill Daly přiznal, že i liga s pořádáním zápasu spokojená, a že se do Česka zase docela brzy vrátí. Takže se nabízí otázka, kdo by mohl přijet příště? Pouhý pohled do soupisek ukazuje třeba zase na Boston. Tak se nechme překvapit. 

Góly

Domácí: 06:24. Konecny, 26:28. Lindblom, 38:03. Konecny, 49:48. M. Raffl

Hosté: 07:44. A. Nylander, 39:48. DeBrincat, 57:53. P. Kane

Sestavy

Domácí: Hart (Elliott) – Braun, Provorov, Gostisbehere, Hägg, Niskanen, Sanheim – Voráček (A), K. Hayes, Giroux (C) – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Twarynski, Laughton, J. van Riemsdyk – M. Raffl, Pitlick, Bunnaman.

Hosté: Crawford (Lehner) – Keith (A), E. Gustafsson, Määttä, Seabrook (A), Koekkoek, Gilbert – P. Kane, J. Toews (C), A. Nylander – A. Shaw, D. Strome, DeBrincat – D. Kubalík, Kämpf, Saad – Caggiula, Carpenter, Z. Smith.

Rozhodčí

D. O'Halloran, J. Hebert (oba Kanada) – L. Suchánek (ČR), B. Murphy (Kanada)

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

17 463 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud