Pavel Bárta
9. dubna 2021 • 11:50

Další chytrý tah Plzně. Trenérské duo nedoceněných má logiku

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Václav Baďouček si na třetí pokus splnil sen trénovat Plzeň. Místní člověk, dlouholetý hráč a zkušený praktik, ovšem bez nežádoucích přívěsků, jež tohle označení někdy doprovázejí. Má pověst pracovitého člověka, který umí naslouchat a není loktař. Vedle něj o dvacet let později narozený Miloš Říha. Blížící se čtyřicítce, přiměřeně ambiciózní, zároveň věci velmi znalý a stejně tak pilný hokejový pokrokář, který se snaží odpoutat od přívlastku „mladší“ a ukázat, že je hlavně sám sebou.



Jakkoli může tohle věkově nesourodé spojení působit nečekaně, má logiku. Oba tak trochu nedocenění trenéři, ovšem s velkým potenciálem. Na první společné štaci ztroskotali na mocichtivých hrátkách, které pardubický hokej málem svrhly do propasti.

Když Baďouček dostal lano z Plzně, ani chvíli neváhal, koho přizvat. Znají se, jsou názorově sladění a Říhovi se plzeňská cesta dlouhodobě zamlouvá, navíc jako odborník zvenčí má odstup, který je taky potřeba.

Mužstvo se mezi sezonami hodně promění. Už proto bylo chytré, že se přidal Tomáš Vlasák, který tým i mládež dokonale zná. Škodovka není prvním týmem, kde tohle zavedli. Z herního hlediska nechce nová dvojice taky nic zásadně překopávat, ale pokračovat v aktivním hokeji.

Práce trenérů je v dnešní době stejně týmová jako u hráčů na ledě. Nový ročník je daleko, výsledky můžou v postojích hodně změnit. Ale je to zásadní předpoklad, aby věci fungovaly.

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud