Pavel Hartman
Premium
18. února 2020 • 11:20

Vyhodit Jílka nestačí. Ve Spartě musí přijít převrat k modernímu fotbalu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak je to tu zase. Chvíle naděje, že teď už to fakt půjde. Pak soutěžní střet, tvrdé vystřízlivění a léčba novým trenérem. Potíž je však v tom, že on sám nic nezmůže. Na Spartě musí z gruntu změnit myšlení. Odshora až dolů. Musí jít po proudu moderního fotbalu a ne proti němu jak doposud.



Co jsme slyšeli od sportovního ředitele Tomáše Rosického, kterému majitel svěřil sportovní úsek, a trenéra Jílka před jarním výkopem: Mužstvo v zimní přípravě udělalo pokrok

Byla to naprostá mýlka.

Sparta v zimní přípravě podlehla třetiligovému španělskému soupeři, prohrála s norským ligovým celkem i švédským. Výsledky nejsou důležité. Podstatné je, že v ani jednom z těchto zápasů Sparta protivníka nepřehrála a její hra se nezlepšila.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

Pokud se chcete o tom přesvědčit, pusťte si na webu letenského klubu sestřih z generálky s Malmö. Zaměříte-li se na přepínání z útoku po ztrátě míče do obrany, zjistíte, že i rozhodčí utkání byl po sparťanské ztrátě míče v pohybu od půlící čáry před letenskou šestnáctku rychlejší než sparťanští záložníci Krejčí a Trávník. Vážně.

Ve stejném sestřihu je patrné, jak Bořek Dočkal podceňuje také návrat do obrany. Poprvé se to 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud