Pavel Janega
2. července 2015 • 13:55

Přestup Necida do Bursasporu? Úhel pohledu. Vítězí nejen peníze

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci si okamžitě udělali jasný obrázek: přesun z nizozemské do turecké ligy je obrovská chyba! Přestup Tomáše Necida do Bursasporu lze ovšem vnímat dvěma pohledy. Sportovním a finančním.



Eredivisie je samozřejmě prestižnější, útočnější soutěž. A ještě daleko víc na očích skautů a zástupců západoevropských velkoklubů. V zimě se o tom Necid přesvědčil. Kdyby se nezranil, mohl dnes oblékat dres Juventusu, se kterým už jednal jeho agent.

Takže ano – v tomto směru může být přestup do Bursasporu přešlapem, protože setrvání v Nizozemsku by se mohlo v dalších letech zúročit.

Pak tu ale máte druhý úhel pohledu. Bursaspor je ambiciózní klub s novým stadionem a nejvyššími cíli. Dva základní znějí: ligový titul a účinkování v Lize mistrů. Jestliže se je Turkům podaří naplnit, pak může být Necidovo nové angažmá výhodné i po sportovní stránce.

K Bursasporu si připočtěte ještě jeden důležitý aspekt – peníze. Plno peněz. Necid si vydělá až trojnásobně víc než doposud. Možná i víc. Před necelým měsícem na chatu se čtenáři iSport.cz prozradil, že finanční podmínky ve Zwolle jsou v porovnání s českými kluby stejné, spíš horší...

Po této stránce je Bursaspor mnohem lepší, lukrativnější volbou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud