Pavel Janega
29. října 2016 • 20:39

Lafatův hattrick? Užívejme si roli svědků jeho střeleckých hodů

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase pálil. Poprvé, podruhé, potřetí. David Lafata ve 12. kole ePojisteni.cz ligy zaznamenal hattrick a před čtvrtečním duelem Evropské ligy s Hapoelem Beer Ševa uklidnil celou Spartu. Po prohře v Plzni (0:1) a vyřazení z Mol Cupu se Zlínem (1:3) přesně tohle potřebovala. A ještě se (znovu) přesvědčila o tom, že se na svého nejlepšího střelce může spolehnout.



„David Lafata je pro nás důležitý a rozdílový hráč, což v lize dokazuje zápas co zápas,“ pochvaloval si trenér Sparty David Holoubek po výhře nad Příbramí (4:0).

Můžeme namítnout, že Lafata třikrát namířil střeleckou pušku na momentálně nejslabší tým v lize. Můžeme se ptát, proč se neprosadil v důležitém a mnohem náročnějším utkání v Plzni.

Ale ponechme teď zvídavé otázky stranou. Pohleďme na celou Lafatovu kariéru, jež je impozantní a svědčí o jeho výjimečnosti. O jeho čichu na góly, které je schopen ve velkém počtu střílet i ve svých pětatřiceti letech.

Nejenže v letošním ročníku nastřádal už osm branek, jeho třígólová nadílka Příbrami je speciální i v tom, že v Klubu ligových kanonýrů poskočil na třetí místo. Se 192 zásahy přeskočil Antonína Hájka (191) a před sebou už má jenom dvě legendy – bezkonkurenčního Josefa Bicana (447) a Vlastimila Kopeckého (252). 

Španělská média jednou napsala, ať si užíváme toho, že jsme svědky báječných výkonů Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Že takové hráče nemusíme v příštích desetiletích zažít. A tohle platí také o Lafatovi v českých reáliích. Stejně jako kdysi naši předci měli to štěstí, že viděli na vlastní oči Bicanovy góly, my si užívejme ty Lafatovy.

Sparta - Příbram: Lafata se trefil z otočky a Sparta vede 3:0
Video se připravuje ...

Protože kdo ze současných útočníků je schopný nastřílet 192 gólů jako on? Vždyť v Klubu ligových kanonýrů jsou pouze dva aktivní hráči – Milan Baroš (121 branek) a právě Lafata. Nikdo jiný. 

A to jsem přesvědčený, že letenský sniper svou bilanci ještě vylepší. Pokořit dvoustovku je v jeho silách.

Sparta - Příbram: Lafata má hattrick a Sparta vede už 4:0
Video se připravuje ...

Spoluhráči gratulují Davidu Lafatovi ke vstřelenému gólu
Spoluhráči gratulují Davidu Lafatovi ke vstřelenému gólu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud